Ο Πέτρος Ξεκούκης ανέφερε σε συνέντευξή του στην εκπομπή «MEGA Καλημέρα» ότι έχει βιώσει θαύματα, περιγράφοντας, μεταξύ άλλων, ένα τροχαίο που είχε.

Ο ηθοποιός είπε στην κάμερα της εκπομπής που έριξε πρόωρα αυλαία, ότι μετά από μετωπική σύγκρουση, είδε έναν ρασοφόρο να τον τραβάει έξω από το αυτοκίνητο.

Πιο συγκεκριμένα, ο Πέτρος Ξεκούκης σημείωσε: «Έζησα από θαύμα σε μετωπική σύγκρουση με τον θείο μου θυμάμαι μια σκηνή. Εγώ ξύπνησα όταν είδα έναν ρασοφόρο να με τραβάει από το χέρι έξω από το αυτοκίνητο. Άνοιξα τα μάτια και ήμουν έξω από το αυτοκίνητο, που ήταν στο αντίθετο ρεύμα».

Στην πορεία, ανέφερε ακόμη μια παρόμοια περίπτωση, όταν γλίτωσε από το ναυάγιο του Εξπρές Σάμινα που βυθίστηκε το 2000, τη μέρα που ο ίδιος είχε αποφασίσει να πάει ταξίδι με τη γυναίκα και τα παιδιά του. Ο ηθοποιός είπε: «Την ώρα που πηγαίναμε να μπούμε στο πλοίο, χτυπάει το τηλέφωνο. Το σηκώνω, ήταν η αδελφή μου η ηγουμένη. Μου είπε όντας σε “έκσταση”, “μην πας, κλαυθμός και οδυρμός, οι μάνες κλαίνε τα παιδιά τους!“. Παγώνω, τραβάω χειρόφρενο και κάνω όπισθεν, ήμουν στο καταπέλτη του πλοίου και γυρίζω. Τρελάθηκε η γυναίκα μου. Κόντευα να χωρίσω εκείνο το βράδυ. Το άλλο πρωί έμαθα για το ναυάγιο. Εάν ήμουν μέσα, ποιον θα έσωνα; Εμένα, τη γυναίκα μου ή τα 3 μικρά παιδιά μου;».