Η Αναστασία Γιάμαλη παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στον Τάσο Μπιμπισίδη και την κάμερα της εκπομπής «I love Σου Κου» την Κυριακή στον ΑΝΤ1. Μεταξύ άλλων, δε, η γοητευτική δημοσιογράφος αναφέρθηκε στις διακρίσεις που έχει βιώσει στον χώρο λόγω του φύλου της, στα απειλητικά μηνύματα και στους λόγους για τους οποίους προσπαθεί να μην την επηρεάζουν.

Πιο συγκεκριμένα, η Αναστασία Γιάμαλη τόνισε αρχικά πως «είμαι γυναίκα και χρειάστηκε να αποδείξω δέκα φορές περισσότερο από άνδρες συναδέλφους μου την αξία μου. Στον δρόμο χρειάστηκε να κοιτάζω πίσω συχνά, να κρατάω τα κλειδιά στο χέρι και να τρέξω για να μπω στο σπίτι μου. Είναι αυτοματισμός για εμένα να μιλώ για το άδικο και να διεκδικώ μια κοινωνία που να μας χωράει όλες και όλους».

«Προφανώς και έχω δεχθεί διακρίσεις λόγω φύλου στη δουλειά. «Έλα μωρέ το κοριτσάκι, τι θα μας πει τώρα που θέλει να κάνει και σοβαρή πολιτική εκπομπή». Αυτή τη στιγμή σχολιάστρια σε δελτίο ειδήσεων είναι μόνο η Κάτια Μακρή στο δελτίο του ΑΝΤ1. Δεν είναι ενδεικτικό αυτό; Έχουμε γυναίκες παρουσιάστριες δεν έχουμε γυναίκες σχολιάστριες. Πάντα υπάρχει ένας άνδρας – φωτεινός παντογνώστης που θα έρθει να πει το πως είναι τα πράγματα. Όπως επίσης για έναν άνδρα συνάδελφο δεν θα αναρωτηθούν ποτέ γιατί και πως πήρε τη συγκεκριμένη θέση ενώ για τις γυναίκες συναδέλφους αφήνεται πάντα ο υπαινιγμός».

«Και απειλές έχω δεχθεί και εξώδικα έχω δεχθεί και ακραίο hate speech έχω δεχθεί αλλά δεν με νοιάζει. Θυμάμαι ότι είχα γράψει ένα άρθρο για κάποιες δηλώσεις που είχε κάνει ένας λαϊκός βάρδος, που χαιρετούσε τον ήλιο στην πίστα ναζιστικά στην πραγματικότητα και είχα δεχθεί ακραία μηνύματα, απειλές για τη ζωή μου. Δεν έγινε όμως τίποτα. Αν μπεις στη διαδικασία να τρομάζεις με το κάθε μήνυμα που έρχεται, πρέπει να αλλάξεις δουλειά» πρόσθεσε, ακόμα, η Αναστασία Γιάμαλη στη νέα τηλεοπτική της συνέντευξη στον ΑΝΤ1.