Ο Δημήτρης Κόκοτας παραμένει διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), μετά το έμφραγμα και την ανακοπή καρδιάς που υπέστη, σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες από το νοσοκομείο «Γεννηματάς». Η κατάσταση της υγείας του τραγουδιστή είναι εξαιρετικά κρίσιμη.

H πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μίλησε νωρίτερα σήμερα στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» του Mega για την κατάσταση της υγείας του αγαπημένου τραγουδιστή.

«Οι μέρες διασωλήνωσης είναι συγκεκριμένες για όλους τους ασθενείς και έπειτα οι γιατροί προβαίνουν σε άλλες κινήσεις, αφού λάβουν υπόψιν τους όλους τους παράγοντες αλλά και το ιστορικό του ασθενούς», ανέφερε αρχικά η κα Παγώνη, ενώ πρόσθεσε πως, αν κι έγινε νέα προσπάθεια αποσωλήνωσης στον τραγουδιστή, δεν ήταν επιτυχής, συνεπώς θα πρέπει να περιμένουν μερικές ημέρες για να προσπαθήσουν εκ νέου οι γιατροί. Σημειώνεται πως η σημερινή ήταν η δεύτερη προσπάθεια των γιατρών.

«Είναι αλήθεια ότι ο κόσμος ενδιαφέρεται πάρα πολύ. Πολλά τα τηλεφωνήματα, και εμείς παίρνουμε πολλά μηνύματα. Όμως, ο κάθε άρρωστος μέσα στη μονάδα εντατικής θεραπείας δίνει τον αγώνα του. Γι’ αυτό λοιπόν τα πράγματα που θα λέμε κάθε φορά… δεν μπορούμε να τα πούμε, είναι προσωπικά δεδομένα», είπε.

«Αυτή τη στιγμή γίνεται απεικονιστικός έλεγχος και η ομάδα σιγά σιγά θα αποφασίσει για τις επόμενες κινήσεις. Έχουν γίνει δύο απόπειρες αποσωλήνωσηςΠρος το παρόν δεν θα γίνει μια τρίτη. Θα τελειώσει ο έλεγχος και θα αποφασίσει η ομάδα που τον παρακολουθεί την επόμενη κίνηση», ανέφερε και πρόσθεσε: «Ο κάθε οργανισμός, ο κάθε ασθενής, είναι ξεχωριστός, γι’ αυτό δεν υπάρχει γενικός κανόνας. Ανάλογα με το ιστορικό και την κλινική εξέλιξη, παίρνονται οι αποφάσεις από την ομάδα που τον παρακολουθεί. Υπάρχει ένα όριο διασωλήνωσης και, όταν ξεπεραστεί, υπάρχει το επόμενο στάδιο. Οι μέρες διασωλήνωσης είναι συγκεκριμένες για όλους. Είναι μέχρι 12-14 μέρες».

Σημειώνεται πως στη σημερινή ενημέρωση του νοσοκομείου «Γεννηματάς» γίνεται αναφορά και στον Μανώλη Μαυρομμάτη, ο οποίος νοσηλεύεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) σε καλή κατάσταση.