Για την απόφασή της να αλλάξει το όνομά της σε Αίθρα μίλησε το πρωί της Κυριακής 24/3 η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου. Όπως τόνισε δεν την επηρεάζει η γνώμη του κόσμου ενώ αποκάλυψε πως το «Αίθρα» στην αρχαία ελληνική γλώσσα σήμαινε «φωτεινός ουρανός».

«Η ταυτότητα είναι απλώς ένα χαρτί. Το Αίθρα είναι στην ψυχή και την καρδιά μου και σημαίνει “φωτεινός ουρανός”. Όλοι στην αρχαία Ελλάδα άλλαζαν τα ονόματά τους μετά από κάποια ηλικία, γιατί μετά αλλάζεις ως άνθρωπος. Επειδή είμαι Ελληνίδα και αγαπώ ό,τι μου έχουν περάσει οι γονείς μου, δεν θα μπορούσα να μην αλλάξω το όνομα μου», είπε σε δηλώσεις της στο Mega και την εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι».

«Δεν το ανακοίνωσα, απλά το έμαθαν οι δικοί μου μέσα από το διαδίκτυο. Σκοπός της ζωής μου είναι, όλα αυτά που πέρασα τα τελευταία χρόνια, να τα μοιράσω στον κόσμο, ως σύμβουλος ευεξίας. Δεν έχω καμία σχέση με την τηλεόραση, αγαπώ τα social media γιατί δεν έχω κανέναν πάνω από το κεφάλι μου να μου λέει τι να κάνω» επεσήμανε.

«Μεγάλωσα σε μία οικογένεια που πάντα υπήρχαν κουτσομπολιά, και έχω μάθει να μην ακούω τι λένε τα ΜΜΕ. Δεν υπήρξε χρονιά που να μην έλεγαν κάτι στα ΜΜΕ για εμένα. Δεν με επηρεάζει η γνώμη των άλλων γιατί ξέρω πολύ καλά ποια είμαι και τον αγώνα που δίνω» συμπλήρωσε.