Η Olivia Munn αποκάλυψε ότι έδινε μα ιδιωτική μάχη με τον καρκίνο του μαστού. Η 43χρονη σταρ του «Newsroom» μοιράστηκε την περιπέτεια υγείας της σε μια ανάρτηση στο Instagram την Τετάρτη, λέγοντας στους θαυμαστές ότι έκανε τέσσερις χειρουργικές επεμβάσεις τους τελευταίους 10 μήνες και πέρασε «τόσες μέρες» στο κρεβάτι που «δεν μπορεί καν να μετρήσει».

«Παραδόξως, έχω κλάψει μόνο δύο φορές», έγραψε και πρόσθεσε: «Υποθέτω, ότι δεν ένιωσα ότι είχα χρόνο για να κλάψω. Η εστίασή μου περιορίστηκε και τυχόν συναισθήματα που ένιωθα πίτσευα ότι θα παρέμβουν στην ικανότητά μου να παραμείνω με καθαρό μυαλό.

Η Munn περιέγραψε ότι έκανε ένα γενετικό τεστ τον Φεβρουάριο του 2023 προκειμένου να είναι «προληπτική» σχετικά με την υγεία της, κατά τη διάρκεια του οποίου το τεστ ήταν αρνητικό για 90 διαφορετικά καρκινικά γονίδια. Είπε επίσης ότι έκανε μαστογραφία εκείνο τον χειμώνα, αλλά δύο μήνες αργότερα διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού.

Η Munn είπε ότι δεν θα είχε βρει τον καρκίνο για άλλον ένα χρόνο, αλλά κατά την επόμενη μαστογραφία της, αποφάσισε ο γυναικολόγος της να υπολογίσει το ποσοστό αξιολόγησης κινδύνου καρκίνου του μαστού της ηθοποιού. Ο γιατρός διαπίστωσε ότι βάσει πολλών παραγόντων, συμπεριλαμβανομένης της ηλικίας και του οικογενειακού ιστορικού της Munn, ότι ο κίνδυνος ζωής της ήταν 37%.

Αυτό οδήγησε τον Munn να κάνει μαγνητική τομογραφία, υπερηχογράφημα και βιοψία, είπε. Η βιοψία διαπίστωσε ότι είχε καρκίνο «επιθετικό, γρήγορα κινούμενο καρκίνο» και στους δύο μαστούς, είπε η Munn, προσθέτοντας ότι υποβλήθηκε σε διπλή μαστεκτομή ένα μήνα αργότερα, μεταδίδει το USA Today.

«Έχω την τάση να αφήνω τους ανθρώπους να με βλέπουν όταν έχω ενέργεια, όταν μπορώ να ντυθώ και να βγω από το σπίτι, όταν μπορώ να πάω το αγοράκι μου στο πάρκο», έγραψε ο Munn. “Έχω κρατήσει μυστικά τη διάγνωση και την ανησυχία και την ανάρρωση και το φάρμακο για τον πόνο και τις χάρτινες ρόμπες. Χρειαζόμουν να πάρω την ανάσα μου και να ξεπεράσω μερικά από τα πιο δύσκολα σημεία πριν τα μοιραστώ» σημείωσε. Στην ανάρτησή της, η Munn προέτρεψε τους ακόλουθούς της να ζητήσουν από τους γιατρούς τους να υπολογίσουν τη βαθμολογία αξιολόγησης κινδύνου καρκίνου του μαστού, αντανακλώντας ότι η απόφαση του γιατρού της να το κάνει «μου έσωσε τη ζωή».

«Είμαι τυχερή», είπε επίσης η ηθοποιός. «Τον “πιάσαμε” και είχα το χρόνο να έχω επιλογές. Θέλω το ίδιο για κάθε γυναίκα που μπορεί να χρειαστεί να το αντιμετωπίσει αυτό μια μέρα».

Πάντως, τρεις ημέρες πριν τη δημοσίευση, το βράδυ της Κυριακής 10 Μαρτίου, η Munn είχε βρεθεί στα Όσκαρ μαζί με τον σύζυγό της, τον γνωστό stand-up κωμικό John Mulaney. Το ζευγάρι πόζαρε για φωτογραφίες, ενώ μάλιστα ο Mulaney παρουσίασε ένα βραβείο κατά τη διάρκεια της τελετής.

Αργότερα το βράδυ παρευρέθηκαν στο Vanity Fair Oscar Party, όπου περπάτησαν στο κόκκινο χαλί.