Οι αρχές του Λος Άντζελες ολοκλήρωσαν επίσημα την έρευνα για τον θάνατο του Μάθιου Πέρι και έκλεισαν την υπόθεση, καθώς διαπιστώθηκε η αιτία θανάτου και δεν οφείλεται σε κάποια εγκληματική ενέργεια.

Ο 54χρονος ηθοποιός εντοπίστηκε νεκρός στο τζακούζι του από την βοηθό του και σύμφωνα με την Daily Mail πέθανε από οξεία επίδραση της κεταμίνης. Ως συμβάλλοντες παράγοντες δόθηκαν ο πνιγμός, η στεφανιαία νόσος και οι επιδράσεις της βουπρενορφίνης, ενός συνταγογραφούμενου φαρμάκου που χρησιμοποιείται συχνά για τη θεραπεία ατόμων με εθισμό στα οπιοειδή.

Οι ιατροδικαστές αποκάλυψαν ότι ο ηθοποιός είχε παρόμοιες ποσότητες κεταμίνης στον οργανισμό του όπως ένας νοσοκομειακός ασθενής υπό γενική αναισθησία όταν βρέθηκε.

«Στα υψηλά επίπεδα κεταμίνης που βρέθηκαν στα μεταθανάτια δείγματα αίματος, τα κύρια θανατηφόρα αποτελέσματα θα ήταν τόσο η καρδιαγγειακή υπερδιέγερση όσο και η αναπνευστική καταστολή», ανέφερε ο ιατροδικαστής Raffi Djabourian.

Σημειώνεται, ότι ο Πέρι λάμβανε φαρμακευτική αγωγή για την κατάθλιψη και οι ιατροδικαστές θεωρούν ότι ο ταλαιπωρημένος οργανισμός του παρουσίασε επιπλοκές από τα φάρμακα, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.