Πέθανε σε ηλικία 61 ετών ο πρώην ντράμερ των Scorpions, James Kottak.

Η κόρη του, Tobi δήλωσε στο TMZ ότι ο Kottak πέθανε το πρωί της Τρίτης στο Louisville του Kentucky.

Τα αίτια του θανάτου του, αναφέρει η Daily Mail, είναι προς το παρόν άγνωστα.

Εντάχθηκε στο θρυλικό συγκρότημα το 1996 και έμεινε μέχρι το 2016, όντας το μακροβιότερο μέλος του.

Είχε ουσιαστικά βρεθεί εκτός συγκροτήματος το 2014, λόγω των προβλημάτων του με το αλκοόλ και μετά την επεισοδιακή σύλληψή του στο Νπουμπάι.

Τον Σεπτέμβριο του 2016 αντικαταστάθηκε από τον Mikkey Dee, πρώην ντράμερ των Motorhead.

Ο Kottak ήταν παντρεμένος με τη μικρότερη αδελφή του Tommy Lee, την 59χρονη Athena Bass, από το 1996 έως το 2010 – και απέκτησαν μαζί τον Matthew, σήμερα 27 ετών.

Η Athena έχει δύο ακόμα παιδιά, την Tobi, 33 ετών, και τον Miles, 31 ετών, από προηγούμενες σχέσεις.

Το αντίο των Scorpions

«Πολύ θλιβερά νέα … ο αγαπημένος μας φίλος και ντράμερ για 20 χρόνια James Kottak έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 61 ετών … ο James ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος, ένας σπουδαίος μουσικός και αγαπητός οικογενειάρχης … ήταν ο “αδελφός μας από άλλη μητέρα” και θα μας λείψει πραγματικά» γράφουν σε ανάρτησή τους οι Scorpions.

Very sad news … our dear friend and Drummer for 20 years James Kottak has passed at the age of 61 … James was a…

Posted by Scorpions on Tuesday, January 9, 2024

Η μάχη του με το αλκοόλ

Σε συνέντευξη που έδωσε το 2020 στο fan club των Scorpions, Crazyscorps, ο Kottak μίλησε για τον αλκοολισμό και το πώς ξεκινήσε.

«Πάντα μου άρεσε ένα ποτό εδώ κι εκεί. Και μετά έπαιρνα και ένα παυσίπονο που ονομάζεται Aleve. Είναι αυτό που παίρνουν όλοι οι παίκτες του μπέιζμπολ, όλοι οι ποδοσφαιριστές, και έχει αποτέλεσμα. Παίρνεις αυτά και δεν αισθάνεσαι τίποτα. Επιπλέον, είμαι ντράμερ σε ροκ συγκρότημα και είχα παντού το πράσινο φως για να πίνω.

Από το 2008 έως το 2011, δεν έπινα. Απλώς ξύπνησα μια μέρα και είπα: “Δεν θέλω να πίνω πια”. Δεν πήγα σε κέντρο αποτοξίνωσης, δεν έκανα τίποτα από όλα αυτά. Απλά δεν ήθελα να πίνω πια».