Ο Χάρης Βαρθακούρης μίλησε για την πορεία του στη μουσική βιομηχανία και δήλωσε ότι πικράθηκε, όταν διαγωνιζόμενοι του Fame Story απέκτησαν μεγαλύτερη φήμη από εκείνον, μόνο και μόνο επειδή βγήκαν στη τηλεόραση.

Μιλώντας στην εκπομπή «Στούντιο 4» της ΕΡΤ είπε ότι «δεν χρειάζεται να το σκεφτώ γιατί θυμάμαι ποια είναι η πίκρα μου. Αυτό που με πείραξε λοιπόν είναι όταν συνειδητοποίησα το εξής. Βγάζω έναν πρώτο δίσκο, όπου έχω γράψει σχεδόν όλα τα τραγούδια και παίζω σχεδόν όλα τα όργανα, τα έχω κάνει όλα και δεν μπορείς να με αμφισβητήσεις πια. Αφού κάνω όμως όλα αυτά, λίγο καιρό μετά βγαίνει τότε ένα Fame Story και συνειδητοποιώ ότι παιδάκια μέσα σε έναν μήνα έγιναν 100 φορές πιο διάσημοι και αναγνωρίσιμοι από μένα που έχω ιδρώσει και έχω σπουδάσει».

«Ξαφνικά όμως, αν εκείνη τη στιγμή πρέπει να δουλέψω με αυτόν που έφυγε πρώτος από το Fame Story, θα ήμουν δεύτερο όνομα. Δηλαδή αν μας έκαναν πρόταση θα ήταν να ανοίξω το πρόγραμμα για τον τύπο που αποχώρησε πρώτος επειδή τότε η τηλεόραση έδωσε βήμα σε αυτούς. “Τι νόημα έχει; Τι δουλειά έχω εγώ εδώ πέρα, σε αυτό το πράγμα;” σκεφτόμουν και συνειδητοποίησα ότι δεν γουστάρω».

«Συνειδητοποίησα τότε ότι δεν υπάρχει αξιοκρατία. Φαντάσου πως έκανα τρία χρόνια να βγάλω τον δεύτερο μου δίσκο μετά τον πρώτο. Γιατί το Fame Story 1 έφερε και το 2ο και είπα πως δεν γουστάρω να κάθομαι μήνες να γράψω κάτι, να ηχογραφήσω και να βάλω όλη την ψυχή μου, για να με καπελώσει ο τίποτας. Αυτό θυμάμαι ότι με πίκρανε» πρόσθεσε, επίσης, ο Χάρης Βαρθακούρης στην ψυχαγωγική καθημερινή εκπομπή της ΕΡΤ.