Συνέντευξη στην εκπομπή «Μεγάλη Εικόνα» με τη Νίκη Λυμπεράκη παραχώρησε η Σμαράγδα Καρύδη και σχολίασε τις πολιτικές εξελίξεις, αλλά και την προσωπική της ζωή καθώς και την καριέρα της, στο επεισόδιο που προβλήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης (7/12) μέσα από τη συχνότητα του Mega.

Αρχικά, αυτό που κέντρισε την προσοχή της δημοσιογράφου ήταν οι κάλτσες που φορούσε η αγαπημένη ηθοποιός που ήταν λευκές μ’ ένα φύλλο κάνναβης πάνω τους.

Έπειτα, η Σμαράγδα Καρύδη είπε: «Δεν μου αρέσει να δίνω συνεντεύξεις. Εξαρτάται από ποιον έχω απέναντι. Κι αυτό είναι ένα αγχωτικό πράγμα της δουλειάς. Η τηλεόραση είναι ένα άλλο κομμάτι, σαν παρακλάδι του σινεμά. Στην πραγματικότητα σινεμά θέλουμε να κάνουμε. Γινόμαστε ηθοποιοί γιατί βλέπουμε ταινίες του Χόλιγουντ».

Μιλώντας για το «Παρά Πέντε», η Σμαράγδα Καρύδη, ανέφερε: «Το “Παρά Πέντε” είναι ευχάριστο για μένα. Επειδή πήγαινα στη γιαγιά μου και έβλεπα παλιές ελληνικές ταινίες, με χαλαρώνει να δω τον Βουτσά, τη Λάσκαρη, τη Βουγιουκλάκη. Το “Παρά Πέντε” κάνει μεγαλύτερα νούμερα από ότι οι καινούργιες. Βγάζει και νέες γενιές. Τα παιδάκια με βλέπουν στον δρόμο και μου λένε πότε θα βγάλουμε τρίτο κύκλο. Δεν με ενοχλεί να με λένε Ντάλια. Τα μαλλιά της τα έχω σε ένα κουτί».

«Η αλήθεια είναι ότι το θέατρο με γοήτευε από πολύ μικρή παρότι το έβλεπα από μέσα και έβλεπα τις δυσκολίες και την ανασφάλεια. Για κάποιο λόγο με γοήτευε. Μου άρεσε που δεν ξέρεις τι θα γίνει του χρόνου. Με τρομάζει να ξέρω ότι είμαι σε αυτή τη δουλειά και μέχρι τα 65 που θα πάρω σύνταξη θα είμαι στο ίδιο μέρος», τόνισε παρακάτω.

Με αφορμή την παράσταση «Η μαριχουάνα της μαμάς είναι η καλύτερη», η Σμαράγδα Καρύδη, τόνισε: «Δεν νομίζω ότι υπάρχει ούτε αγία μαμά, ούτε αγία οικογένεια. Γιατί τι είναι η μαμά, δεν είναι άνθρωπος; Τα στερεότυπα μας βοηθάνε να βάζουμε τα πράγματα σε κουτιά για να είμαστε ήσυχοι, γιατί όλα είναι χάος».

Τα Εξάρχεια και η ηλικία

Στη συνέχεια η Σμαράγδα Καρύδη στάθηκε στο ότι έφυγε δύσκολα από τα Εξάρχεια. «Μεγάλωσα στα Εξάρχεια και ήμουν μέχρι τα 30 κάτι μου. Έφυγα δύσκολα! Δεν μου λείπουν γιατί πηγαίνω και βλέπω τους γονείς μου. Θεωρούσα ότι δεν θα μπορούσα χωρίς τα Εξάρχεια αλλά τελικά…Δεν έχω παρελθοντολαγνεία. Πιστεύω ότι πάντα ότι το τώρα είναι καλύτερα», δήλωσε.

Σε ερώτηση για την ηλικία της και την εμφάνισή της, η Σμαράγδα Καρύδη, απάντησε: «Τρώω πάρα πολύ. Ήμουν πολύ “ενοχλητική” μέχρι τα 35 μου, δεν είχα φρένο. Πλέον προσέχω πολύ, τρώω αλλά δεν το ξεφτιλίζω. Την ηλικία μου τη λέω. Ντρέπομαι να μην τη λέω, το θεωρώ σαχλό το να λες άλλη ηλικία. Πολλές φορές νομίζουμε ότι είναι γυναικείο αλλά μπορεί άντρες ασχολούνται με τα μαλλιά που τους πέφτουν, με τα προγούλια τους, είναι κουτσομπόληδες. Τους άντρες που ξέρω στη σόουμπιζ προσπαθούν να κρύψουν χρόνια, είναι πολύ κουτσομπόληδες κι αυτό που λένε ότι κάνουν οι γυναίκες.

Όσο και να προσέχεις, ο στόχος είναι να κρύψεις χρόνια. Δεν είναι πρόβλημα. Φτιάχνομαι, κάνω ψιλοπράγματα. Θέλω να κάνω λίφτινγκ όταν χρειαστεί. Δεν θα βγω να το ανακοινώσω ούτε θεωρώ ότι κάποιος πρέπει να το πει δημοσίως. Το κάνει γιατί θέλει κάτι να κρύψει ή να φτιάξει. Καλό είναι να λες και να μοιράζεσαι πράγματα που έχουν χρησιμότητα. Γενικά το να βγεις να το ανακοινώσεις είναι κουτσομπολίστικο.

Μου στέλνουν σχόλια από τα social media. Προσπαθώ να βάλω τον εαυτό μου στο να μην με πειράζει. Κάποιος που βρίζει κάποιον που δεν ξέρει, κάτι λέει για τον ίδιο του τον εαυτό. Δεν μπορώ να πάρω το πρόβλημα του άλλου εγώ».

«Δεν είμαι “κομματοποιημένη”»

Η Σμαράγδα Καρύδη επεσήμανε πως παρακολουθεί και ενημερώνεται για το σί συμβαίνει γύρω της, «αλλά πλέον προσπαθώ να βάλω ένα φρένο. Είναι κάποιες ειδήσεις που δεν τις βλέπω. Ό,τι έχει βία, κακοποίηση και δεν θέλω να τα βλέπω καθόλου. Νομίζω ικανοποιεί πέραν από την περιέργεια των ανθρώπων και ένα κομμάτι ότι “είμαι σε καλύτερη μοίρα”. Θες να δεις τον άνθρωπο στην χειρότερή του μορφή για να πάρεις μια ικανοποίηση».

Σχετικά με την πολιτική, τόνισε: «Παρακολουθώ την πολιτική, δεν είμαι κομματοποιημένη. Πάντα έχω άποψη, δεν παραλείπω να ψηφίζω. Αυτό που συνέβη με τον Κασσελάκη και τον ΣΥΡΙΖΑ είναι σαν θεατρικό. Αν στο περιέγραφαν πριν από 6 μήνες δεν θα το περίμενες. Το ίδιο και με την πανδημία, ήταν σαν επιστημονικής φαντασίας. Αυτό είναι το ωραίο με τη ζωή. Είναι όλα ανοιχτά και μπορούν να σε εκπλήξουν».

Εκεί, αποκάλυψε, πως ενώ έπαιζε στο «Παρά Πέντε» την κάλεσαν για να είναι υποψήφια σε κόμμα. «Με τίποτα δεν θα έμπαινα στην πολιτική», είπε.

Τι είπε για τον Θοδωρή Αθερίδη και την πίστη

Επιπλέον, μίλησε και για την σχέση με τον Θοδωρή Αθερίδη και η ηθοποιός εκμυστηρεύτηκε πως έχει βοηθήσει το δικό της εσωστρεφή χαρακτήρα.

«Ο Θοδωρής είναι πολύ ανοιχτός άνθρωπος. Δεν φοβάται τίποτα. Υποτίθεται ότι είναι ένας φοβιτσιάρης με τις αρρώστιες, μην πεθάνει. Εγώ βλέπω έναν άνθρωπο που δεν φοβάται τίποτα. Δεν φοβάται να εκθέσει τον εαυτό του. Είναι απολύτως ανοιχτός, είναι εντυπωσιακά ανοιχτός. Μου έχει κάνει καλό αυτό γιατί είμαι εντελώς αλλιώς από τη φύση μου. Τα πάντα είναι ταμπού ακόμη και πράγματα που είναι της φύσης και δεν θέλουμε να μιλάμε για αυτό. Ο Θοδωρής εκτίθεται ανεπανόρθωτα πολλές φορές. Λέει τα πάντα ό,τι του έρθει. Έχει τρομερή αυτοπεποίθηση», δήλωσε.

«Οι άνθρωποι δεν ξέρω αν αλλάζουμε ριζικά. Αυτό που έχουμε ήδη και κοιμάται μπορεί να έρθει ένας άνθρωπος και να στο ξυπνήσει. Επειδή δεν έχουμε ένα πράγμα και πολλά κοιμούνται, μπορεί να συναντήσεις κάποιον και να σου ξυπνήσει κάτι που είχες μικρός», είπε στη συνέχεια.

«Δεν είμαι καθόλου αυστηρή, είναι η μούρη μου. Όταν ήμουν πιο μικρή μου το έλεγαν περισσότερο γιατί ήμουν πιο κλειστή. Όταν άρχισα να παίζω στις κωμωδίες άρχισαν να νιώθουν οικειότητα μαζί μου και να καταλαβαίνουν ότι δεν είμαι αυστηρή αλλά γελοίο πρόσωπο. Οι άνθρωποι μαζί μου νιώθουν χαλαρά. Είμαι ανεκτική πολύ, ακούω τα πάντα και δεν μου κάνει εντύπωση. Είμαι γκρινιάρα, είμαι επικριτική με τον εαυτό μου, είμαι τεμπέλα. Φοβάμαι να παίρνω ευθύνες. Δεν είμαι και ο πιο εύκολος άνθρωπος. Οι άνθρωποι και οι φίλοι μου νιώθουν χαλαρά μαζί μου γιατί δεν τους κρίνω ποτέ», πρόσθεσε.

«Φοβόμουν να εκτεθώ αλλά μόλις ένιωθα οικειότητα. Στα Εξάρχεια με θυμούνται πιο πολλή φασαρία. Εγώ πήρα και αποδοχή και μεγάλη αγάπη από τους γονείς, τους παππούδες και από τον περίγυρο. Δεν πλήρωσα ποτέ για ψυχοθεραπεία. Δεν το έχω κάνει, δεν έχω πάει. Δεν είναι πλέον ταμπού γιατί όλοι το αναφέρουν και θεωρείται και must. Άμα σου κάνει καλό, ό,τι βοηθάει τον άνθρωπο πρέπει να το κάνει. Άλλος το κάνει με τον πνευματικό του. Η ζωή είναι μάταιη χωρίς πίστη. Όταν με πιάνει απελπισία ή νιώθω κατάθλιψη ή αχαριστία, πάντα καταφεύγω εκεί, ότι χρειάζονται πίστη τα πράγματα για να γίνονται. Όλη μέρα είμαι σε μία κατάσταση που πάει στο μπρος και στο πίσω», συμπλήρωσε.

Έχω φίλες από το σχολείο που μια στο τόσο μαζευόμαστε και είναι σαν να μην πέρασε μια μέρα. Δεν το θεωρώ αντισυμβατικό του αν είσαι παντρεμένος ή όχι. Δεν παντρεύτηκα», κατέληξε.