Η Αντζελίνα Τζολί σε εκ βαθέων συνέντευξη, που παραχώρησε στην Wall Street Journal, μίλησε για το πως το στρες την επηρέασε, προκαλώντας της προβλήματα υγείας, ακόμη προτού χωρίσει από τον Μπραντ Πιτ, αλλά και για τη ζωή της στο «ρηχό» Χόλιγουντ, το οποίο δεν είναι υγιές μέρος.

Η διάσημη ηθοποιός δήλωσε «τρομοκρατημένη» σχετικά με το γεγονός πως υποδύεται την Μαρία Κάλλας. Άλλωστε, είπε πως δεν ένιωσε καλή στο να τραγουδά και εκμυστηρεύτηκε πως στα πάρτι απλά ψιθυρίζει τα «χρόνια πολλά» λόγω της αμηχανίας της.

Η ίδια αποκάλυψε πως με τα χρόνια έχει παρατηρήσει αλλαγές στον οργανισμό της, ορισμένες, μάλιστα, έπειτα από έντονες περιόδους στρες: «Το σώμα μου αντιδρά πολύ έντονα στο στρες. Το σάκχαρό μου ανεβαίνει και κατεβαίνει. Έπαθα ξαφνικά την παράλυση Μπελ έξι μήνες πριν από το διαζύγιό μου».

«Έπρεπε να θεραπευτούμε»

Κάτι που, όπως ανέφερε, ήταν μια τραυματική εμπειρία για την οικογένειά της. «Υπάρχουν πράγματα από τα οποία έπρεπε να θεραπευθούμε», δήλωσε, μιλώντας για τις διαπραγματεύσεις επί των οικονομικών σχετικά με το χώρισμα των περιουσιών με τον πρώην συζυγό της και τις νομικές διαδικασίες, που πολλές φορές έχουν οδηγήσει σε νέες δημόσιες κόντρες.

Σε αυτό το διάστημα, η ίδια έχει απομονωθεί και δεν επιχείρησε να βρει καταφύγιο στη δουλειά. Η Αντζελίνα Τζολί έκανε την τελευταία της πρεμιέρα το 2021, όταν έλαβε μέρος στην ταινία Eternals της Marvel. Πλέον σπανίζουν και οι δημόσιες εμφανίσεις της. «Δεν θα ήμουν ηθοποιός σήμερα», είπε η Τζολί. Ίσως στο θέατρο, αλλά όχι στο Χόλιγουντ. «Όταν ξεκίνησα, δεν ήταν τόσο μεγάλη η προσδοκία να είμαι τόσο διάσημη, να μοιράζομαι τόσα πολλά», σημείωσε. «Επειδή μεγάλωσα γύρω από το Χόλιγουντ, ποτέ δεν εντυπωσιάστηκα πολύ με αυτό», είπε.

Πλέον, όπως αποκάλυψε η ίδια, είναι πιο άνετη από ποτέ με το σώμα της. «Είναι σαν να βλέπω τα σημάδια μου και νιώθω σαν να έχω ζήσει. Και έχω αυτές τις μεγάλες εμπειρίες και έχω αυτόν τον χάρτη αυτού του περίπλοκου σώματος, που έχει αλλάξει με την πάροδο του χρόνου. Εσύ και εγώ γνωρίζουμε και οι δύο ότι μια γυναίκα με γεμάτη ζωή είναι πολύ σέξι»

Παραδέχθηκε, δε, πως είχε κατάθλιψη, ενώ η κορυφαία στιγμή της καριέρας της ήρθε αφότου έχασε τη μητέρα της από καρκίνο. «Ήταν μια μορφή δραπέτευσης» από την απώλεια, ανέφερε. «Από μικρή, στους ανθρώπους άρεσε το κομμάτι μου, που είναι αρκετά σκληρό και ίσως λίγο άγριο. Αυτό είναι το κομμάτι που πιστεύω ότι οι άνθρωποι απολαμβάνουν», σημείωσε. «Δεν είμαι αυτή που θέλετε να ακούσετε για τον πόνο ή τη λύπη μου. Ξέρω, αυτό δεν είναι διασκεδαστικό».

Το φιλανθρωπικό της έργο και η διαφορά με το Χόλιγουντ

Συγκλονισμένη από τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς, η Τζολί συνεχίζει το φιλανθρωπικό της έργο μέσω του ΟΗΕ. «Γιατί μου αρέσει να περνάω χρόνο με ανθρώπους που έχουν επιζήσει και είναι πρόσφυγες; Έχουν αντιμετωπίσει τόσα πολλά στη ζωή, που φέρνουν μπροστά όχι μόνο τη δύναμη αλλά και την ανθρωπιά», τόνισε κι αυτό οδήγησε στην ανάδειξη των διαφορών με το πώς ζει εκείνη στο Λος Άντζελες.

Εκεί «δεν έχω πραγματικά… κοινωνική ζωή. Συνειδητοποίησα ότι οι πιο στενοί μου φίλοι είναι πρόσφυγες», λέει. «Ίσως τέσσερις στις έξι γυναίκες με τις οποίες είμαι κοντά προέρχονται από τον πόλεμο και τις συγκρούσεις» κι έπειτα είναι και τα παιδιά της, με τα οποία έχει μια ιδιαίτερη σχέση. «Είναι οι πιο κοντινοί μου άνθρωποι, είναι οι στενοί μου φίλοι. Είμαστε επτά πολύ διαφορετικοί άνθρωποι, που αυτό είναι η δύναμή μας».

Όλο αυτό που έζησε τα προηγούμενα χρόνια την έχει βάλει σε σκέψεις αποχώρησης από την «Πόλη των Αγγέλων», που για εκείνη είναι γεμάτη από όχι και τόσο αγγελικές αναμνήσεις. «Είναι μέρος αυτού που συνέβη μετά το διαζύγιό μου. Έχασα την ικανότητα να ζω και να ταξιδεύω τόσο ελεύθερα. Θα μετακομίσω, όταν μπορέσω», δήλωσε και συμπλήρωσε: «Μεγάλωσα σε ένα πολύ “ρηχό” μέρος. Από όλα τα μέρη στον κόσμο, το Χόλιγουντ δεν είναι ένα υγιές μέρος. Άρα αναζητάς την αυθεντικότητα».