Μια άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη παραχώρησε στο περιοδικό Paris Match η πρώτη κυρία της Γαλλίας, Μπριζίτ Μακρόν. Η 70χρονη πρώτη κυρία της Γαλλίας είπε ότι καθυστέρησε να παντρευτεί τον σύζυγό της, γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, 45 ετών, για δέκα χρόνια για χάρη των τριών παιδιών της, που είναι περίπου στην ίδια ηλικία με τον μικρότερο σύντροφό της.

Η Μπριζίτ Μακρόν μίλησε ανοιχτά για τους ενδοιασμούς που είχε λίγο πριν πει το «ναι» στον γάλλο πρόεδρο και πως ανέβαλε τον γάμο τους σχεδόν για μια δεκαετία. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε η ίδια, ο Εμμανουέλ Μακρόν την ερωτεύτηκε όταν ήταν εκείνος 15χρονών και εκείνη δασκάλα του.

Δεν ήθελε να «καταστρέψει» τα παιδιά της γι’ αυτό καθυστέρησε τον γάμο

Όπως εξομολογήθηκε το μόνο εμπόδιο για να να παντρευτεί με τον Μακρόν, παρόλο που εγκατέλειψε τη δουλεία της, ήταν τα παιδιά της καθώς δεν ήθελε να «καταστρέψει τη ζωή τους». Πρόσθεσε, επίσης, ότι δεν ξέρει τι θα έλεγαν οι γονείς της για τον γάμο της με τον πρώην μαθητή της, αλλά σημείωσε ότι τα αδέρφια της μερικές φορές αστειεύονταν για τα κουτσομπολιά γύρω από τη σχέση της με τον Μακρόν.

Ο Μακρόν ήταν 15 ετών όταν ερωτεύτηκε την Μπριζίτ, η οποία ήταν ήδη παντρεμένη. Η 40χρονη τότε γυναίκα δίδασκε θέατρο στο καθολικό σχολείο, που φοιτούσε ο έφηβος, στην Αμιένη, στη βόρεια Γαλλία, και η κόρη της ήταν συμμαθήτρια με τον Μακρόν. Ο γιος της είναι τρία χρόνια μεγαλύτερος από τον Μακρόν και οι κόρες της είναι τώρα 46 και 39 ετών και βρίσκονται κοντά ηλικιακά με τον δεύτερο σύζυγό της. Tο «ειδύλλιο» που ξεκίνησε μεταξύ τους προκάλεσε σκάνδαλο. Έτσι, οι γονείς του Εμανουέλ Μακρόν τον έστειλαν στο Παρίσι, για να φοιτήσει σε άλλο σχολείο, όμως δεν κατάφερε να ξεπεράσει ποτέ την αγάπη που ένιωθε για τη δασκάλα του όσο μακριά και αν τον έστειλαν, για να την ξεχάσει, μεταδίδει η Daily Mail.

Η Μπριζίτ είπε πως εκείνο το διάστημα που ο Μακρόν έφυγε πίστευε πως ο Εμανουέλ θα γνώριζε και θα ερωτευόταν κάποια γυναίκα της ηλικίας του ενώ βρισκόταν στο Παρίσι, όμως αυτό δε συνέβη… Τελικά, η ίδια παντρεύτηκε τον Μακρόν -έναν δημόσιο υπάλληλο γύρω στα είκοσι τότε- το 2007, αφού χώρισε από τον εν διαστάσει σύζυγό της André-Louis Auzière τον προηγούμενο χρόνο.

Η πρώτη κυρία έδωσε λίγο περισσότερες πληροφορίες για την έγγαμη ζωή των Μακρόν, η οποία συνήθως παραμένει «κρυφή» για τον έξω κόσμο και δεν στάθηκε μόνο στις δυσκολίες των πρώτων ετών της σχέσης τους.

Πώς είναι ο έγγαμος βίος των Μακρόν

Παρά το γεγονός ότι είναι ήδη παντρεμένη για 16 χρόνια, η Brigitte είπε ότι ο σύζυγός της καταφέρνει ακόμα να την εκπλήσσει με την εντυπωσιακή μνήμη και την εξυπνάδα του. «Είχα πολλούς λαμπρούς μαθητές και κανένας δεν είχε τις ικανότητές του. Πάντα τον θαύμαζα», είπε.

Το ζευγάρι απολαμβάνει μια ήσυχη ζωή μαζί στο παλάτι των Ηλυσίων, όταν ο πρόεδρος επιστρέφει στο σπίτι γύρω στις 10 και 11 μ.μ., με την Μπριζίτ να του μαγειρεύει πρωινό και μερικές φορές δείπνο.

Ενώ ο σύζυγός της αφιερώνει τη μέρα του επικεντρωμένος σε πολιτικά θέματα, η πρώτη κυρία της Γαλλίας διδάσκει ενήλικους για φιλανθρωπικούς σκοπούς ή συμμετέχει σε φιλανθρωπίες. Όπως είπε έχει συνηθίσει πλέον την κριτική που ήρθε με το δημόσιο αξίωμα τώρα και δέχεται σχόλια για πράγματα όπως τα ρούχα της…

Επαίνεσε τον βασιλιά και τη βασίλισσα της Αγγλίας

Λόγω της θέσης της, ως πρώτη κυρία της Γαλλίας συναντά πολλούς ξένους ηγέτες. Στη συνέντευξή της επαίνεσε τον βασιλιά και τη βασίλισσα της Αγγλίας, που επισκέφτηκαν το Παρίσι τον Σεπτέμβριο. Η Μπριζίτ παραδέχεται ότι στην αρχή ανησυχούσε, αλλά αυτές οι ανησυχίες καταπνίγηκαν όταν η Καμίλα τη χαιρέτησε με ένα φιλί στο μάγουλο.

Επαίνεσε το χιούμορ του Καρόλου και είπε πώς συνάντησε ιδιωτικά το βασιλικό ζεύγος για ένα απεριτίφ στο παλάτι των Ηλυσίων, αποκαλώντας τη συνάντηση ως μια «θαυμάσια στιγμή».