Μια γιαγιά ξεκίνησε ως χόμπι το pole dancing στα 50 της και υποστηρίζει πως πλέον βρίσκεται στην καλύτερη φόρμα που είχε ποτέ. Η 53χρονη Kerry Burnett, από το Essex, είπε πώς όταν ήταν νεότερη της έλεγαν ότι ήταν πολύ χοντρή για να γίνει επαγγελματίας χορεύτρια κάτι που την οδήγησε να αναπτύξει διατροφική διαταραχή. Ωστόσο, απέκτησε την αυτοπεποίθηση να ασχοληθεί με το pole dancing αργότερα στη ζωή της και όπως δήλωσε ήταν η πρώτη φορά που «ένιωσα καλά μέσα και έξω».

Συγκεκριμένα, η κα Μπέρνετ είπε: «Νιώθω ότι η μοίρα το έβαλε στο δρόμο μου, όχι μόνο για να ανακτήσω καλύτερο σώμα, αλλά για να απαλλαγώ από την αρνητικότητα που το συνοδεύει. «Στην ηλικία των 47 έφτιαξα μια λίστα με πράγματα που ήθελα να δοκιμάσω και πάντα ήθελα να κάνω pole dancing, αλλά ανησυχούσα ότι ήμουν πολύ μεγάλη» είπε η γυναίκα, όπως μεταδίδει η Daily Mail.

«Επρόκειτο να κάνω μόνο ένα μάθημα, αλλά το μάθημα ήταν τόσο αναζωογονητικό και μη επικριτικό και υπήρχαν όλα τα διαφορετικά μεγέθη σώματος, έτσι έμεινα και είμαι 53 τώρα και αισθάνομαι πιο δυνατή από ποτέ». «Έχω αρχίσει ν να συμμετέχω σε pole show από τότε, τα οποία αν μου έλεγες ότι θα έκανα από όταν ξεκίνησα για πρώτη φορά, θα έλεγα ότι δεν υπάρχει περίπτωση, αλλά αυτή είναι η καριέρα μου τώρα και μπορώ να ταξιδέψω σε όλο τον κόσμο κάνοντας το» είπε η γυναίκα.

Η κα Μπέρνετ επιχείρησε να ξεκινήσει νεότερη, αλλά τα όνειρά της καταρρίφθηκαν όταν της είπαν ότι ήταν πολύ μεγάλη για να γίνει επαγγελματίας χορεύτρια. «Μου είπαν να τρώω μόνο λάχανο και να πίνω νερό», είπε. «Προσπάθησα να το κάνω, αλλά λιμοκτονούσα, οπότε άρχισα να τρώω κανονικά. Έπρεπε να περάσω τη μέρα μου σε ένα κορδόνι, και είχα τόσο μεγάλη επίγνωση του βάρους μου, που όλοι μιλούσαν συνέχεια για μένα και άρχισε πραγματικά να με επηρεάζει» σημείωσε.

«Έπειτα, μια μέρα, περίπου 20 χρόνια αργότερα, πέρασα από ένα γυμναστήριο και είδα όλες αυτές τις καταπληκτικές γυναίκες με τους τεράστιους μύες και θαύμασα πραγματικά το πώς φαίνονταν. Είχαν τόση αυτοπεποίθηση και το ήθελα αυτό για τον εαυτό μου, οπότε ξεκίνησα να πηγαίνω και πραγματικά άρχισα να νιώθω καλά με τον εαυτό μου για πρώτη φορά στη ζωή μου».

Η κυρία Burnett διδάσκει πλέον μαθήματα pole dancing για αρχάριους. «Είναι το καλύτερο συναίσθημα στον κόσμο να βοηθάς τους ανθρώπους να αισθάνονται ενδυναμωμένοι και να είναι όσο καλύτερα μπορούν» σημείωσε και πρόσθεσε: «Κατάφερα ακόμη και να βγω πρώτη στον πρώτο μου μεγάλο διαγωνισμό pole, το έκανα μόνο μερικούς μήνες, οπότε έμεινα εντελώς έκπληκτη».

«Το Pole είναι το πιο δύσκολο και εθιστικό πράγμα που έχω κάνει ποτέ. Έχω μέρες ξεκούρασης, αλλά εναλλάσσω όλη την εβδομάδα μεταξύ pole και γυμναστηρίου και απλώς διώχνω τους… δαίμονες μακριά».