Για τη δήλωση «το τέρας που λέγεται τηλεθέαση το ταΐζουμε όλοι μας» μίλησε η Ελεονώρα Μελέτη στην Ελένη Μενεγάκη, το μεσημέρι της Παρασκευής (06/10). Η παρουσιάστρια του Mega, σε μια χειμαρρώδη συνέντευξη, μίλησε με αφοπλιστική ειλικρίνεια για όλα.

«Καλώς ή κακώς από τα νούμερα πορευόμαστε και από τα νούμερα αποφασίζουν τα κανάλια. Στο λέω εγώ που ακόμα δεν έχω το προσδοκώμενο αποτέλεσμα της τηλεθέασης και δεν ντρέπομαι να το πω. Είμαι επαγγελματίας, κάνω είκοσι τόσα χρόνια τηλεόραση…», είπε η Ελεονώρα Μελέτη και αναφερόμενη στην ιδανική τηλεθέαση ανέφερε τα εξής: «Θέλεις να έχεις ένα αποτέλεσμα το οποίο δεν θα προκαλεί γκρίνια, η φτώχεια φέρνει γκρίνια, ταυτόχρονα όμως δεν θα ντρέπεσαι και για το περιεχόμενο».

«Είμαι πολύ χορτάτη από τηλεθέαση. Το πρόσημο μου είναι πέραν του δέοντος θετικό. Είχα κάποιες δύσκολες στιγμές, από την άλλη όμως μπορώ και μιλάω με την ασφάλεια ότι το πρόσημο είναι θετικό. Δεν είναι δύσκολο να αλλάξει τη ρότα σε μια τηλεθέαση αν θες, τα όπλα υπάρχουν. Το θέμα είναι τι θέλεις να βγάλεις από τη φαρέτρα για να γίνει αυτή η αλλαγή», σημείωσε η Ελεονώρα Μελέτη.

«Ο Κώστας Τσουρός ήταν σαφές ότι ήρθε στο Mega Καλημέρα μέχρι να πάρει δική του εκπομπή»

Η Ελεονώρα Μελέτη θυμήθηκε την εποχή που παρουσίαζε τον «Πρωινό Καφέ». «Όταν ήμουν στον Πρωινό Καφέ υπήρξε μια περίοδος, όπου κάθε ενάμιση μήνα μου έφερναν καινούριο συμπαρουσιαστή, ο οποίος συμπαρουσιαστής ερχόταν με απαιτήσεις. “Έρχομαι αλλά θέλω το 50% της εκπομπής”, “Έρχομαι αλλά αν δεν στεριώσει η Μελέτη θα πάρω εγώ την εκπομπή”, “Έρχομαι αλλά θέλω να μιλάω περισσότερο από την Ελεονώρα”. Όλα αυτά μου τα μετέφεραν κι εγώ έπρεπε να πορευτώ με όλα αυτά. Αυτό, λοιπόν, είναι μία ατζέντα. Σε μία εκπομπή που τα πράγματα δεν είναι ξεκάθαρα, το να έχει κάποιος μια δική του ατζέντα είναι κακό. Η ατζέντα είναι και κρυφή, δεν εκδηλώνεται…», ανέφερε η Ελεονώρα Μελέτη και συνέχισε: «Για παράδειγμα, είχαμε εμείς τον Κώστα Τσουρό. Ο Κώστας Τσουρός, όταν ήρθε στην εκπομπή Mega Καλημέρα, ήταν σαφές και ξεκάθαρο ότι έρχεται μέχρι να πάρει δική του εκπομπή. Ήταν συμφωνημένο με τον σταθμό ότι στην πρώτη ευκαιρία θα πάρει δική του εκπομπή. Εδώ δεν μιλάμε για ατζέντα. Είπε όμως κάτι πολύ σωστό ο φίλος μου ο Κώστας και θα κάνω επίκληση σε αυτό που είπε και θα το χρησιμοποιήσω εδώ. Εγώ όταν το έζησα αυτό ήμουν και ανασφαλής και πιθανότατα να ένιωθα και ανεπαρκής όταν το ζούσα όλο αυτό, επί Πρωινού Καφέ. Γι’ αυτό λέω ότι είναι αγκάθι».

«Τον Πρωινό Καφέ τον πήρα σε ένα βράδυ, αλλά δεν φύτρωσα. Έλεγα δελτία ειδήσεων τέσσερα χρόνια», είπε χαρακτηριστικά η Ελεονώρα Μελέτη στην Ελένη Μενεγάκη.

«Διαγνώστηκα με συναισθηματική κακοποίηση»

«Έχω διαγνωστεί με συναισθηματική κακοποίηση το 2007, με τη βούλα. Πήγα σε έναν ειδικό, ζώντας μία πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση και ζήτησα βοήθεια. Πάθαινα κρίσεις πανικού, δεν αισθανόμουν καθόλου καλά με τον εαυτό μου, ένιωθα αποτυχημένη, ένιωθα τελειωμένη», παραδέχθηκε η Ελεονώρα Μελέτη.

«Δεν είχα ξεμπερδέψει ακόμα με τον Πρωινό Καφέ. Αναζήτησα βοήθεια θεωρώντας πως έχω κατάθλιψη, που εγώ ήμουν ένα παιδί που ήταν η χαρά της ζωής», συνέχισε η γνωστή παρουσιάστρια.

«Μετά από ένα διάστημα συνεδριών με τον ειδικό, εκείνος μου είπε: δεν έχεις κατάθλιψη, έχεις όμως κάτι που είναι πολύ σοβαρό, πολύ ύπουλο και δεν αναγνωρίζεται εύκολα. Μου είπε: έχεις υποστεί χρόνια συναισθηματική κακοποίηση. Εγώ αυτή τη χρόνια συναισθηματική κακοποίηση την έχω υποστεί από ανθρώπους του χώρου, τους οποίους ό,τι και να μου λες, εγώ θα τους θεωρώ πάντα κακά παιδιά», υπογράμμισε η Ελεονώρα Μελέτη στον αέρα του Mega.

«Το ακούω για πρώτη φορά αυτό και σε ευχαριστώ που το λες σήμερα εδώ. Όλοι όσοι κάνουμε αυτή τη δουλειά για πολλά χρόνια έχουμε αισθανθεί την ανάγκη να χωθούμε κάπου και να κουκουλωθούμε, να κλειδωθείς, να μη θες να μιλήσεις και να αισθάνεσαι ότι κάτι μέσα σου δεν πάει καλά. Απλά εσύ το πήγες ένα βήμα παρακάτω και το έψαξες», απάντησε από την πλευρά της η Ελένη Μενεγάκη.

«Δεν είναι μία εύκολη δουλειά. Όπως κι εγώ έχω στο μυαλό μου μία συγκεκριμένη χρονική περίοδο που έχω φτάσει να πάω σε γιατρό, όχι αν θες σε ψυχολόγο. Είχα πάει σε παθολόγο», παραδέχθηκε αμέσως μετά η οικοδέσποινα της εκπομπής.

«Όταν σου μιλάνε απότομα, άσχημα, όταν σε θίγουν, σε προσβάλλουν, σε απορρίπτουν με πολύ έντονο και συστηματικό τρόπο, όταν σε αποπαίρνουν, σου φωνάζουν… όταν αυτή η συμπεριφορά ξεπερνά κάποια συγκεκριμένα όρια ηθικής, αυτό ορίζεται ως συναισθηματική κακοποίηση. Ακόμα και η σιωπή στη συγκεκριμένη στιγμή μπορεί να θεωρηθεί συναισθηματική κακοποίηση. Ο κόσμος αυτά δεν τα ξέρει», κατέληξε στην τοποθέτησή της η Ελεονώρα Μελέτη στην Ελένη Μενεγάκη.