Στην αναπάντεχη ανακοίνωση του χωρισμού τους, που έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στην παγκόσμια showbiz, η Sophie Turner κι ο Joe Jonas αναφέρονταν πως παίρνουν διαζύγιο σε φιλικό κι όχι εχθρικό κλίμα. Λίγες ημέρες μετά και ήδη βγήκαν τα… μαχαίρια.

Η ηθοποιός, διάσημη για το ρόλο της ως Sansa Stark στο «Game of Thrones», έκανε αγωγή στον τραγουδιστή, ζητώντας να επιστρέψουν στην Αγγλία τα δύο παιδιά τους, που είναι 3 ετών και 14 μηνών, αντίστοιχα. Εκείνος, πάντως, από την πλευρά του αναφέρει πως αυτή η κίνηση είναι παραπλανητική.

Στην αγωγή, η Sophie Turner ζητά την «άμεση επιστροφή των παιδιών που αδικαιολόγητα απομακρύνθηκαν ή κρατούνται αδικαιολόγητα», σύμφωνα με το People και το E! News. Αυτό, αναφέρουν οι δικηγόροι της ηθοποιού, ξεκίνησε στις 20 Σεπτεμβρίου.

Η Sophie Turner υποστηρίζει πως τα Χριστούγεννα του 2022 συμφώνησαν με τον Joe Jonas ότι θα εγκατασταθούν στην Αγγλία. Το ζευγάρι πούλησε το σπίτι στο οποίο έμεναν στο Μαϊάμι και ήταν σε διαδικασία αγοράς σπιτιού στην Αγγλία, όταν τον περασμένο Απρίλιο η ηθοποιός ξεκίνησε τα γυρίσματα για τη σειρά «Joan».

Στη συνέχεια, ο τραγουδιστής ξεκίνησε την περιοδεία με τους Jonas Brothers και οι δυο τους συμφώνησαν οι κόρες τους να πάνε μαζί του, επειδή είχε περισσότερες ώρες διαθέσιμες μέσα στην ημέρα από ότι η Turner εν μέσω γυρισμάτων. Η ηθοποιός, στην αγωγή, σημειώνει πως είχε «δισταγμούς» για αυτό τον «προσωρινό διακανονισμό».

«Το έμαθα από τα ΜΜΕ»

Στο μεταξύ, στην αγωγή που κατέθεσε η Sophie Turner αναφέρει ότι ο γάμος τους διαλύθηκε «πολύ ξαφνικά», έπειτα από διαφωνία που είχε με τον Joe Jonas στις 15 Αυγούστου. Μάλιστα, αυτό έρχεται σε αντίθεση με όσα έχουν διαρρεύσει σε αμερικανικά και βρετανικά ΜΜΕ, δηλαδή πως εκείνη ήθελε να χωρίσουν γιατί αποζητούσε την ελευθερία της και ένιωθε πως «ξόδεψε» τα νιάτα της.

Εκείνος κατέθεσε αίτηση διαζυγίου την 1η Σεπτεμβρίου και η ηθοποιός αναφέρει ότι έμαθε «από τα ΜΜΕ» για τον χωρισμό τους, έπειτα από ημέρες.

Η κηδεμονία των παιδιών αποτέλεσε ζήτημα τριβής, όταν συναντήθηκαν για να συζητήσουν τα επόμενα βήματα μετά τον χωρισμό τους, δύο εβδομάδες αργότερα, αναφέρει η ηθοποιός. Στη συζήτηση, η ηθοποιός ανέφερε ξανά το σχέδιο εγκατάστασης στην Αγγλία και ο μουσικός είχε διαφορετική στάση σε αυτό το θέμα.

«Ο πατέρας έχει στην κατοχή του τα διαβατήρια των παιδιών. Αρνείται να τα επιστρέψει στη μητέρα και αρνείται να στείλει τα παιδιά στην Αγγλία με τη μητέρα», αναφέρεται στην αγωγή.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα ίδια έγγραφα, στις 19 Σεπτεμβρίου ο δικηγόρος του Jonas φέρεται να επιβεβαίωσε στους εκπροσώπους της Turner ότι δεν θα επιστρέψει τα διαβατήρια των παιδιών, ούτε θα συναινέσει στη μετακόμιση των κορών τους στην Αγγλία.