Η πολυτάραχη ζωή του Έλον Μασκ έχει απασχολήσει τον κόσμο και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ειδικότερα τώρα που η νέα βιογραφία του μεγιστάνα βγήκε στην κυκλοφορία. Ο βιογράφος του Έλον Μασκ, Walter Isaacson, έδωσε ακόμα περισσότερες πληροφορίες στο κοινό για την πολυτάραχη σχέση του δισεκατομμυριούχου με την ηθοποιό Άμπερ Χερντ, αλλά και με τον πατέρα του.

Ο Walter Isaacson, ο άνθρωπος που επί 2 χρόνια βρισκόταν στο πλευρό του Έλον Μασκ προκειμένου να τον μάθει καλύτερα, ώστε να γράψει τη βιογραφία του, βρέθηκε καλεσμένος στο τελευταίο επεισόδιο του podcast «On With Kara Swisher». «Η θύελλα και η αναταραχή που μου λένε και οι δύο πλευρές, δεν είναι θέμα διαφωνίας, αλλά μέρος της έλξης. Αυτό το άτομο έλκεται από το δράμα και την ‘’καταιγίδα’’. Όταν τα πράγματα είναι ήρεμα, εκτοξεύεται – αγοράζει το Twitter ή οτιδήποτε άλλο. Έτσι, αυτό ισχύει και για τη σχέση του με την Άμπερ. Τίποτα δεν τον πλήγωσε περισσότερο από αυτή τη σχέση», ανέφερε ο Isaacson.

Ο Μασκ και η Χερντ γνωρίστηκαν στο Met Gala του 2016 και έκτοτε έβγαιναν και ξανάβγαιναν. Δημοσιοποίησαν τη σχέση τους τον Απρίλιο του 2017, ενώ λίγους μήνες αργότερα ανακοίνωσαν τον χωρισμό τους. Οι δυο τους συνέχισαν να βλέπονται μετά τον πρώτο χωρισμό τους, όμως, χώρισαν ξανά το 2018.

Ο Isaacson πέρασε 2 χρόνια παρακολουθώντας τον Μασκ για τη βιογραφία, η οποία κυκλοφόρησε στα ράφια των καταστημάτων την περασμένη εβδομάδα. Σύμφωνα με το insider.com, το βιβλίο περιγράφει μια «ψυχολογική αναταραχή» σε πολλές από τις ερωτικές σχέσεις του Μασκ. Στο βιβλίο, περιγράφεται η πρώτη συνάντηση του Μασκ και της Χερντ: Η Άμπερ ζήτησε αν μπορούσε να επισκεφθεί τη SpaceX ένα χρόνο αφότου οι δυο τους εργάστηκαν στην ταινία δράσης «Machete Kills», η Χερντ ως πρωταγωνίστρια και ο Μασκ ως σύμβουλος.

Ο Isaacson κατέγραψε επίσης τους εκρηκτικούς καβγάδες στη σχέση τους, γράφοντας: «Εκείνη και ο Μασκ έμεναν ξύπνιοι όλη τη νύχτα μαλώνοντας. Μετά, εκείνος δεν μπορούσε να σηκωθεί από το κρεβάτι μέχρι το απόγευμα».

Στη βιογραφία, η Χερντ είπε ότι αγαπούσε «πάρα πολύ» τον Μασκ αλλά ότι «ο Έλον αγαπάει τη φωτιά και μερικές φορές τον καίει». Όταν ο Isaacson ζήτησε από τον μεγιστάνα να εξηγήσει το ταραχώδες ερωτικό παρελθόν του, ο δισεκατομμυριούχος απάντησε: «Είμαι συχνά ανόητος, αλλά ειδικά στην αγάπη».

Ο πατέρας του Έλον φέρεται πως καθόρισε τις σχέσεις του

Η Καναδή μουσικός Grimes, πρώην του Μασκ, με την οποία έχει αποκτήσει τρία παιδιά, είπε στον Isaacson για τη βιογραφία ότι ο Έλον «συνδέει την αγάπη με το να είσαι κακός ή κακοποιητικός» εν μέρει λόγω της σχέσης του με τον πατέρα του, Έρολ Μασκ.

Ο Μασκ έχει πει ότι ο πατέρας του τον εκφόβιζε και τον υποτιμούσε καθ’ όλη τη διάρκεια της παιδικής του ηλικίας. Το 2017, δήλωσε στο Rolling Stone ότι ο πατέρας του ήταν ένας «τρομερός άνθρωπος που είχε κάνει σχεδόν κάθε κακό πράγμα που μπορείτε να σκεφτείτε». Ο Έρολ Μασκ έχει αρνηθεί ότι έβριζε τον γιο του.

Η πρώτη σύζυγος του Μασκ, Justine Wilson, με την οποία ήταν παντρεμένος από το 2000 έως το 2008, έχει μιλήσει για τη σχέση τους. «Υπάρχει ένα μαχητικό στοιχείο σε αυτόν», δήλωσε η ίδια στον Isaacson. «Δεν νομίζω ότι μπορείς να είσαι σε μια σχέση με τον Έλον και να μην τσακώνεσαι».

«Όταν προέρχεσαι από ένα δυσλειτουργικό περιβάλλον ή έχεις έναν τέτοιο εγκέφαλο, όπως ο δικός του, η ένταση σου φαίνεται οικεία», είπε η Wilson στον Isaacson.