Μια μεγάλη συναυλία αφιερωμένη στον Αντώνη Βαρδή πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 4 Σεπτεμβρίου στο Καλλιμάρμαρο. Τραγούδια του μεγάλου δημιουργού ερμήνευσαν ο Στάθης Αγγελόπουλος, η Μελίνα Ασλανίδου, ο Γιάννης Βαρδής, ο Χάρης Βαρθακούρης η Γλυκερία, ο Σταμάτης Γονίδης, η Πέγκυ Ζήνα, ο Χρήστος Νικολόπουλος, η Πίτσα Παπαδοπούλου και ο Αντώνης Ρέμος

Στο προσκήνιο όμως ήρθαν οι ενδοοικογενειακές τριβές ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας, με τον Γιάννη Βαρδή να δίνει τη δική του απάντηση, μέσω του «Πάμε Δανάη!» στις δηλώσεις που έκαναν Φιλοθέη Μωβ και Χριστίνα Μαραγκόζη.

Η απάντηση: «Η Φιλοθέη Μωβ υπέγραψε ένα τυπικό χαρτί, όχι για να δώσει την άδεια της και να γίνει η συναυλία, αλλά για την είσπραξη των πνευματικών δικαιωμάτων των τραγουδιών του πατέρα μου. Σαφώς κι έχει το πνευματικό δικαίωμα, λόγω του γάμου που είχε κάνει με τον πατέρα μου, αλλά δεν έχει το ηθικό δικαίωμα και σε καμία περίπτωση δε θα μπορούσε να απαγορεύσει την πραγματοποίηση της συναυλίας.

Ισχύει ότι ο Αντώνης Βαρδής είχε πει ότι δε θα ήθελε να γίνει κάποια συναυλία στην μνήμη του, όμως στην ίδια συνέντευξη είχε διευκρινίσει τους λόγους. Και αυτοί ήταν ότι ουσιαστικά, δε ήθελε να υποχρεωθεί στους συναδέλφους του καλλιτέχνες. Δεν απαγόρευσε ποτέ στα παιδιά του να την κάνουν.

Σε ό, τι αφορά την Χριστίνα Μαραγκόζη και το γιατί δεν προσκλήθηκε στη συναυλία, εγώ πορεύομαι με τα ‘θέλω’ του πατέρα μου, ούτε στη συναυλία του 2006 είχε προσκληθεί. Εάν είχε προσκληθεί, θα την καλούσα και αυτήν.

Δικαίωμά της να αντιδράσει και δικαίωμά μου να μην την καλέσω».

Η αντίδραση της Φιλοθέης Μωβ

Απο την πλευρά της, η Φιλοθέη Μωβ, μέσω του «MEGA Καλημέρα» απάντησε στον Γιάννη Βαρδή λέγοντας πως:

«Δε θα με ενδιέφερε να δώσω παράταση στο θέμα. Υπάρχουν στιγμές που η σιωπή είναι η καλύτερη απάντηση».

Η απάντηση της Χριστίνας Μαραγκόζη

Τη δική της απάντηση, μέσω της εκπομπής, έδωσε και η Χριστίνα Μαραγκόζη:

«Δε θα με ενδιέφερε να δώσω παράταση στο θέμα. Υπάρχουν στιγμές που η σιωπή είναι η καλύτερη απάντηση.

«(…) Καταρχάς θα ήθελα να τονίσω ότι δεν πλήττομαι από την απαξιωτική συμπεριφορά εις βάρος μου. Αυτό που θα ήθελα να επισημάνω ουσιαστικά είναι πως όταν απαξιώνετε ένα μέρος της ζωής ενός μεγάλου καλλιτέχνη, αμαυρώνεται η ίδια η μνήμη του έργου του. Δε θα ήθελα να απαντήσω σε υψηλούς τόνους και κατά τον ίδιο επιθετικό, πληγωτικό τρόπο που μου απευθύνθηκε ο Γιάννης. Η απογοήτευσή μου έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι νέοι άνθρωποι πρέπει να λειτουργούν με κατανόηση, ανωτερότητα και να κάνουν τον κόσμο πιο τρυφερό από αυτόν που δημιουργήσαμε εμείς με τα τυχόν λάθη, αδυναμίες και παραλείψεις μας.

»(…) Το ότι δεν προσκλήθηκα στη συναυλία είναι δευτερεύουσας σημασίας και καλή επιτυχία σε όσες θα ακολουθήσουν… αυτό δεν μπορεί να μου στερήσει ότι είμαι αναπόσπαστο μέρος των ίδιων τραγουδιών που θα ακουστούν εκεί. Με τον Αντώνη Βαρδή συμπορευτήκαμε στη ζωή και στα τραγούδια που άφησαν εποχή. Ενώσαμε τις φωνές και τις ψυχές μας (…)».