Ο καλλιτέχνης Φοίβος Δεληβοριάς βρέθηκε στην εκπομπή «Πρωΐαν σε εΐδον» με τον Φώτη Σεργουλόπουλο και την Τζένη Μελιτά, όπου αποκάλυψε κάποιες άγνωστες, έως τώρα, πληροφορίες για τον εαυτό του. Πιο συγκεκριμένα, ο καλλιτέχνης μίλησε για το πώς προέκυψε το επίθετό του, που, από ό,τι δήλωσε, του το έδωσε ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.

Στη συνέντευξη που έδωσε την Πέμπτη, 07/09, ο Φοίβος Δεληβοριάς ρωτήθηκε, αρχικά, από την παρουσιάστρια, Τζένη Μελιτά για την ιστορία που είχε αναφέρει ο ίδιος για τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.

Τότε, εκείνος ανέφερε: «Λεγόμασταν Σταθόπουλοι. Ο παππούς μου, όμως, ήταν ο ταχυδρόμος του Κολοκοτρώνη. Μια μέρα του λέει ‘’πήγαινε στο διπλανό χωριό να παραδόσεις το γράμμα’’. Τότε στα χωριά έπρεπε να τρέξεις. Μετά από μισή ώρα, τον βλέπει δίπλα του και του λέει ‘’ακόμα δεν έφυγες;’’. Ο παππούς μου απάντησε ‘’μα πήγα, το παρέδωσα και γύρισα’’. ‘’Εσύ τρέχεις σαν τον Δεληβοριά’’», είπε τότε ο Κολοκοτρώνης στον παππού του Φοίβου Δεληβοριά, και έτσι τους έμεινε το επίθετο.

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος ανέφερε, τότε, πως «εμένα, το πατρικό της μάνας μου είναι ‘’Γιουβαρλάκη’’, δεν είναι πολύ ωραίο, είναι και αυτό παρατσούκλι. Ο προπάππους ήταν κοντός και παχύς, σαν γιουβαρλάκι. Είναι άμα σου τύχει».