Το λευκό ραπανάκι είναι μια θαυματουργή τροφή! Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, βιταμίνες Α, Ε, C, Β6 και Κ και μέταλλα όπως κάλιο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο και ασβέστιο. Δεδομένου ότι είναι γεμάτο θρεπτικά συστατικά, το ραπανάκι είναι καλό για την υγεία του εντέρου και για όσους προσέχουν το βάρος τους.

Μπορείς να απολαύσεις τα οφέλη του για την υγεία πίνοντας και χυμό ραπανάκι. Και γι’αυτό σου έχουμε την πιο εύκολη συνταγή!

Ποια είναι τα οφέλη του χυμού από ραπανάκι για την υγεία;

Περιέχει αντιοξειδωτικά

Το ραπανάκι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά και ενώσεις που περιέχουν θείο, οι οποίες βοηθούν στην αποτοξίνωση του σώματος και στην απομάκρυνση των τοξινών. Αυτό βοηθά στην προώθηση της υγείας του ήπατος και των νεφρών.

Βοηθάει στην πέψη

Τα φυσικά ένζυμα που περιέχει βοηθούν στην πέψη και συμβάλλουν στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας, καθιστώντας το μια εξαιρετική επιλογή για τη βελτίωση της υγείας του εντέρου.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Με την υψηλή περιεκτικότητά του σε βιταμίνη C, μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα, βοηθώντας τον οργανισμό να καταπολεμήσει λοιμώξεις και ασθένειες.

Ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση

Όντας καλή πηγή καλίου, ο χυμός ραπανάκι μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση των επιπέδων της αρτηριακής πίεσης, προάγοντας την υγεία της καρδιάς.

Βοηθάει στην απώλεια βάρους

Χαμηλός σε θερμίδες και υδατάνθρακες, ο χυμός από ραπανάκι μπορεί να υποστηρίξει τις προσπάθειες απώλειας βάρους. Περίπου 100 γραμμάρια ραπανάκι μπορούν να δώσουν 3,4 γραμμάρια υδατανθράκων.

Σου δίνει λαμπερό δέρμα

Οι βιταμίνες Α, Ε και τα αντιοξειδωτικά του χυμού ραπανάκι μπορούν να συμβάλλουν σε ένα υγιές, λαμπερό δέρμα καταπολεμώντας τις ελεύθερες ρίζες και παρέχοντας ενυδάτωση.

Πώς να φτιάξεις χυμό ραπανάκι;

Για να φτιάξεις έναν απλό αλλά θρεπτικό χυμό ραπανάκι, ακολούθησε αυτή τη συνταγή:

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι ραπανάκι (πλυμμένο και κομμένο στη μέση)
  • 1/2 μήλο για λίγη γλυκύτητα
  • 1/2 λεμόνι (χυμό) για λίγη οξύτητα
  • 1/2 φλιτζάνι νερό

Εκτέλεση

  • Χτύπησε όλα αυτά τα υλικά μέχρι να γίνουν λείο μείγμα.
  • Σούρωσε το μείγμα για να αφαιρέσεις τον πολτό και απόλαυσε τον δροσερό χυμό σου.

Ποιες άλλες υπερτροφές μπορούν να προστεθούν στο χυμό από ραπανάκι;

Η προσθήκη υπερτροφών μπορούν να ενισχύσουν το θρεπτικό προφίλ του χυμού.

Τζίντζερ

Γνωστό για τα πεπτικά του οφέλη, το τζίντζερ μπορεί να χαρίσει μια πικάντικη επίγευση στον χυμό ραπανάκι. Ανάμειξε ραπανάκι, ένα μικρό κομμάτι τζίντζερ, αγγούρι και μήλο.

Κουρκουμάς

Με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, ο κουρκουμάς μπορεί να προστεθεί στο χυμό ραπανάκι μαζί με καρότο και λεμόνι για ένα ρόφημα που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Σπανάκι

Πλούσιο σε σίδηρο και βιταμίνες, το σπανάκι μπορεί να συνδυαστεί με ραπανάκι, μήλο και λίγο λάιμ για έναν πράσινο χυμό γεμάτο θρεπτικά συστατικά.

Παντζάρια

Το παντζάρι προσθέτει γλυκύτητα και βοηθά στον καθαρισμό του αίματος. Φτιάξε τον χυμό με ραπανάκι, καρότο και λίγη μέντα για ένα αποτοξινωτικό και δυναμωτικό ρόφημα.

Σέλινο

Ανάμειξε σέλινο με χυμό ραπανάκι, πράσινο μήλο και μαϊντανό για έναν αναζωογονητικό χυμό.

Σπόροι chia

Αφού ετοιμάσεις τον χυμό ραπανάκι με υλικά όπως ραπανάκι, αγγούρι και αχλάδι, ανακάτεψε μια κουταλιά της σούπας σπόρους chia για ενίσχυση των φυτικών ινών και για να προάγεις τον κορεσμό.