Μια από τις μεγαλύτερες επενδυτικές ευκαιρίες κατά την επόμενη δεκαετία θα είναι οι εταιρείες που εργάζονται για την καθυστέρηση του ανθρώπινου θανάτου, μια αγορά που αναμένεται να αξίζει τουλάχιστον 600 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2025, σύμφωνα με μία από τις μεγαλύτερες επενδυτικές τράπεζες της Wall Street, την BofA.

Διάφοροι αναλυτές θεωρούν πως βρίσκονται στα πρόθυρα «πρωτοφανούς αύξησης της ποιότητας και της διάρκειας της ανθρώπινης ζωής». Η καινοτομία στην επιστήμη του γονιδιώματος, τα μεγάλα δεδομένα και η «αθανασία», η οποία περιλαμβάνεται στην τεχνολογία ή τα προϊόντα στο χώρο ευεξίας, θα μπορούσε σύντομα να παρατείνει την υγιή ανθρώπινη ζωή πολύ πέραν των 100 ετών, δήλωσε η BofA την Τετάρτη.

Κάποιοι επιστήμονες, σύμφωνα με το cnbc.com, έχουν ήδη υπολογίσει πως «το κόστος της γονιδιωματικής αλληλουχίας έχει μειωθεί κατά 99,999% από το 2003». «Αυτό έχει επιτρέψει νέα δεδομένα στην ιατρική ακρίβεια για την περαιτέρω επέκταση του προσδόκιμου ζωής, προαναγγέλλοντας μια επανάσταση της ‘’techmanity’’ (της τεχνολογίας που συναντά την ανθρωπότητα)».

Καθημερινά, η τεχνολογία στην ιατρική αναπτύσσεται με τέτοιους ρυθμούς, ώστε με τη βοήθειά της ανακαλύπτονται νέοι τρόποι, που τελικά θα μας βοηθήσουν να ζήσουμε περισσότερο και υγιέστερα. Ακολουθούν μερικές από αυτές που βρίσκονται σε εξέλιξη και βρίσκονται στο μέλλον μας.

Γονιδιωματική

Η γονιδιωματική, ή η μελέτη του ανθρώπινου γονιδιώματος, αναμένεται να αποτελέσει μια βιομηχανία 41 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι το 2025 και θα παρέχει την «επόμενη γενιά της τεχνολογικής γονιδιακής επεξεργασίας που θα προσφέρει δυνητικά επαναστατικές εξελίξεις στην πρόληψη και τις θεραπείες ασθενειών», δήλωσε η Bank of America.

Υγεία με τεχνητή νοημοσύνη

Η ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης σε συνδυασμό με ένα διαρκώς αυξανόμενο σώμα δεδομένων υγειονομικής περίθαλψης, αναμένεται να βοηθήσει τους ερευνητές να αναλύσουν την παθολογία, ή τη μελέτη των αιτιών και των επιπτώσεων των ασθενειών, τα επόμενα χρόνια.

Οι βελτιώσεις στην τεχνολογία έχουν τη δυνατότητα να μειώσουν το κόστος που σχετίζεται με την υγεία και να καταστήσουν δυνατή την ιατρική ακρίβεια, ανέφεραν οι αναλυτές της BofA. Επιπλέον, η καλύτερη συλλογή δεδομένων από προϊόντα τεχνητής νοημοσύνης, θα μπορούσε να οδηγήσει σε καλύτερη ανάπτυξη φαρμάκων.

Τρόφιμα του μέλλοντος

Φρούτα

Στο μέλλον, οι εταιρείες τροφίμων αναμένεται να εξασφαλίσουν «υγιεινότερη διατροφή και βιώσιμη ανθρωπότητα στον πλανήτη».

Οι εταιρείες αυτές, σύμφωνα με την BofA, θα πρέπει να αξιοποιήσουν τη γεωργική γονιδιακή επεξεργασία, για τον υγιεινότερο τρόπο ζωής και κατανάλωσης.

«Αθανασία»

Το θέμα της «αθανασίας», που αναμένεται να έχει αξία 504 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι το 2025, «θα συμβάλει στη βελτίωση της διάρκειας της υγείας & της ζωής προς όφελος της ανθρώπινης ζωτικότητας, επιτρέποντας στον παγκόσμιο πληθυσμό όχι να ζει για πάντα, αλλά πιο υγιής και χωρίς ασθένειες».

«Moonshot medicine»

Οι εταιρείες «Moonshot medicine» – εκείνες, δηλαδή, που προσφέρουν επαναστατικές λύσεις για την υγειονομική περίθαλψη – εργάζονται πάνω σε θεραπείες για ορισμένες από τις πιο δύσκολες ασθένειες της ανθρωπότητας, από την κυστική ίνωση έως τη νόσο του Πάρκινσον και το Αλτσχάιμερ.

Αυτές οι ανακαλύψεις θα παρατείνουν την υγιή διάρκεια της ζωής μας, θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής, από τη μέση ηλικία και μετά, και πιθανότατα θα διπλασιάσουν τουλάχιστον τα καλύτερα χρόνια της ζωής μας.