Είναι τελικά το μέγεθος το παν; Σύμφωνα με μελέτη ευρωπαίων ερευνητών όταν πρόκειται για τη στύση το πώς ξεκινούν οι άνδρες στο σεξ δεν είναι απαραίτητα ένδειξη του πώς θα τελειώσουν. Τα ευρήματα της μελέτης προβλήθηκαν στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ουρολογίας (EAU) στο Μιλάνο της Ιταλίας όπου παρουσιάστηκαν δύο κατηγορίες ανδρών: οι Showers που έχουν μεγάλο πέος σε χαλαρή κατάσταση και σε στύση μεγαλώνει λίγο και οι Growers που έχουν μικρό πέος όταν είναι χαλαρό και όταν έχουν στύση μεγαλώνει πολύ.

Ουρολόγοι από τρία νοσοκομεία στη Μαδρίτη της Ισπανίας μελέτησαν 225 άνδρες κάνοντας υπέρηχο στο πέος τους όταν ήταν χαλαρό και σε στύση. Κατέληξαν στο συμπέρασμα, όπως μεταδίδει το Healthline, ότι οι άνδρες των οποίων το πέος αυξήθηκε σε μέγεθος περισσότερο από 56% όταν ήταν σε στύση μπορούν να θεωρηθούν Growers, ενώ εκείνοι των οποίων τα πέη αυξήθηκαν κατά λιγότερο από 31% θα πρέπει να κατηγοριοποιηθούν ως Showers.

Ωστόσο λιγότεροι από τους μισούς άνδρες που μελετήθηκαν ταιριάζουν και στους δύο ορισμούς. Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρ. Manuel Alonso-Isa του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου HM Puerta del Sur στη Μαδρίτη, διαπίστωσαν ότι το 24% των ανδρών ήταν Growers, ενώ το 25% ήταν Showers.

Πόνος στο πέος

Η μελέτη που έγινε είχε έναν σοβαρό στόχο καθώς τα συμπεράσματά της θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους γιατρούς να λάβουν τη σωστή χειρουργική απόφαση, όπου αυτή είναι απαραίτητη. «Είναι σημαντικό να μπορούμε να προβλέψουμε αν ένας ασθενής είναι Growers ή Showers καθώς όταν τους βλέπουμε, είναι συνήθως σε χαλαρή κατάσταση», δήλωσε ο Alonso-Isa. «Αν μεγαλώνει πολύ το πέος όταν είναι σε στύση αυτό μπορεί να σημαίνει ότι χρειάζονται διαφορετική χειρουργική προσέγγιση σε σύγκριση με κάποιον που δεν μεγαλώνει πολύ» αναφέρει.

Ωστόσο οι ερευνητές δεν μπόρεσαν να διαπιστώσουν αν παράγοντες όπως η ηλικία, το βάρος ή το κάπνισμα μπορεί να επηρεάσουν αν κάποιος είναι Grower ή Shower.

Η Dr. Nicole Prause, σεξουαλική ψυχοφυσιολόγος, που ειδικεύεται στη φυσιολογία των γεννητικών οργάνων, μίλησε στο Healthline για το πόσο το μέγεθος μπορεί να επηρεάσει έναν άνδρα ψυχολογικά. «Αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι ότι οι άνδρες εστιάζουν στο μικρό μέγεθος όταν είναι χαλαροί, θεωρώντας το το χειρότερο σενάριο -και εκφράζουν δυσαρέσκεια- αντί να είναι ενθουσιασμένοι που έχουν στη στύση τόσο μεγάλη αύξηση».

Το μέγεθος δεν σχετίζεται με τις επιδόσεις

Σύμφωνα με τους ερευνητές μπορεί το μέγεθος του πέους να ανησυχεί τους άνδρες αλλά η ικανοποίηση των γυναικών δεν φαίνεται να βασίζεται στη μέτρησή του. «Από την άποψη της ανθρώπινης σεξουαλικότητας το ερώτημα αν ένας άνδρας είναι Shower ή Grower είναι σε μεγάλο βαθμό άσχετο. Το γεγονός ότι το μέγεθος του πέους εξακολουθεί να αποτελεί πρωταρχική ανησυχία για τους άνδρες αντανακλά την ψευδή πρόφαση ότι η σεξουαλική ικανοποίηση των γυναικών βασίζεται στη μέτρηση του» δήλωσε στο Healthline η κλινική σεξολόγος Nancy Sutton Pierce.

Και κατέληξε θέλοντας να δώσει ελπίδα σε όσους άνδρες θεωρούν το μέγεθος του πέους τους το Α και το Ω σε μια επαφή: «Αν η κλειτορίδα της γυναίκας δεν διεγείρεται με κάποιο τρόπο, σχήμα ή μορφή, δεν πρόκειται να διεγερθεί πολύ ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλο ή μικρό είναι το πέος. Είστε κάτι περισσότερο από το μέγεθος του πέους σας».