Είναι 45 χρονών, έχει αποκτήσει δύο παιδιά, έχει ένα γραμμωμένο σώμα, κανόνες για να πίνει αλκοόλ χωρίς να βλάπτει την υγεία της και 9 μυστικά για να διατηρείται νέα. Ο λόγος για την 45χρονη γυμνάστρια Belinda Norton που έχει καταφέρει να συνδυάζει την καλοπέραση με την καλή φυσική κατάσταση, απολαμβάνει έναν ισορροπημένο τρόπο ζωής και παραμένει σε φόρμα.

«Το θέμα είναι καυτό και από αυτά που με ρωτούν καθημερινά. Οπότε ας μιλήσουμε για το αλκοόλ» λέει και παραθέτει όσα κάνει εκείνη όταν πίνει.

«Να προτιμάτε πάντα υψηλής ποιότητας αλκοόλ γιατί έτσι θα πίνετε και θα ξοδεύετε λιγότερα. Το ποιοτικό αλκοόλ έχει λιγότερα συντηρητικά και είναι πιο καθαρό» λέει σύμφωνα με την Daily Mail.

«Να πίνετε αργά και να απολαμβάνετε τη γεύση, απολαύστε τη στιγμή. Το φαγητό και το ποτό πρέπει να καταναλώνονται με αργό ρυθμό» επισημαίνει. Μεταξύ των ποτών πίνει νερό ή ανθρακούχο νερό.

«Πιείτε mocktails (ποτά από χυμούς φρούτων και soft drinks, με χυμό αντί για αλκοόλ) ανάμεσα στα ποτά. Το δικό μου αγαπημένο είναι το νερό καρύδας» αποκαλύπτει.

Μετά από ένα βράδυ με αλκοόλ η Belinda ανεφοδιάζει τον οργανισμό της με υψηλής ποιότητας φαγητό. «Το μυστικό μου είναι το τοστ χωρίς γλουτένη. Πίνω πράσινο τσάι και ένα λίτρο νερό. Η συνειδητή κατανάλωση οποιουδήποτε πράγματος στη ζωή δημιουργεί ισορροπία» λέει.

Τα 9 μυστικά της αντιγήρανσης

Η Belinda μοιράστηκε το μαγικό ελιξίριο για τη βελτίωση της υγείας. Στόχος για το 2022 είναι η εμψύχωση των άλλων και πρώτη συμβουλή της είναι να τρώμε περισσότερες ωμές τροφές. «Είναι το μαγικό ελιξίριο για να αποδίδει το σώμα μας καλύτερα. Αυτές οι τροφές που έρχονται απευθείας από το χώμα προάγουν την εσωτερική υγεία, από την πέψη μέχρι τα συστατικά που ενισχύουν το σώμα» περιέγραψε.

«Σας προτρέπω να τρώτε ωμά λαχανικά κάθε μέρα και να αυξήσετε την κατανάλωσή τους προσθέτοντας μερικά ακόμα και στο πρωινό σας» μας συμβουλεύει η 45χρονη. «Και για να γίνουν πιο ελκυστικά στη γεύση μπορεί να βάλετε φαντασία και να προσθέσετε π.χ σπανάκι στα αυγά, να τρώτε σαν σνακ καρότα και μικρά αγγουράκια, να απολαμβάνετε ωμό το κουνουπίδι βουτώντας το σε ένα dip. Λαχανικά σε κάθε γεύμα» είναι η συμβουλή της.

«Στην ουσία το φαγητό είναι κάτι περισσότερο από θερμίδες. Είναι οι πληροφορίες που χρειάζονται τα κύτταρά μας για να λειτουργήσουν, είναι οι πληροφορίες που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο μεταβολισμός μας για να λειτουργήσει αποτελεσματικά ή υποτονικά» αναφέρει η 45χρονη μητέρα δύο παιδιών.

Και προσθέτει: «Όταν τρώμε σάκχαρα, χυμούς φρούτων ή εξευγενισμένους υδατάνθρακες, πηγαίνουν κατευθείαν στο συκώτι, όπου αρχίζει να παράγει λίπος, προκαλώντας αντίσταση στην ινσουλίνη και χρόνια αυξημένα επίπεδα ινσουλίνης στο αίμα, οδηγώντας το σώμα να αποθηκεύει τα πάντα».

Όπως τονίζει «τροφές όπως τα λαχανικά και τα φρούτα με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, τα υγιεινά λιπαρά (σπόροι αβοκάντο και ελιές), τα δημητριακά ολικής αλέσεως χωρίς γλουτένη, τα όσπρια, οι πρωτεΐνες και τα θαλασσινά) δίνουν στα κύτταρά τις πληροφορίες που χρειάζονται για να λειτουργούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο Βελτιώνουν το δέρμα σας, τη λειτουργία του εγκεφάλου σας, τη μνήμη και το ανασοποιητικό».

Τα 9 μυστικά αντιγήρανσης είναι:

  • Πίνετε περισσότερο νερό

Ενισχύει το δέρμα και ολόκληρο το σώμα. Ξέρω ότι αυτό είναι κλισέ, αλλά πραγματικά λειτουργεί. Προσωπικά πίνω νερό ζεστό, κρύο, ζεστό με πάγο. Τρώω παγάκια και πίνω πάντα ένα μεγάλο ποτήρι νερό πριν κοιμηθώ και αμέσως μόλις σηκωθώ το πρωί. Επίσης ξεκινάω πάντα κάθε γεύμα με ένα μεγάλο ποτήρι νερό.

  • Τρώτε μύρτιλλα καθημερινά

Φάτε μύρτιλλα για πρωινό είτε σε smoothie, είτε με βρώμη, είτε μια χούφτα την ώρα που τρέχετε, είτε κατεψυγμένα στο γιαούρτι, απλά φάτε τα. Είναι γεμάτα αντιοξειδωτικά και πλούσια σε βιταμίνες και έρευνες αναφέρουν ότι έχουν εξαιρετικές αντιγηραντικές ιδιότητες. Αυτά τα μικρά φρούτα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Κ και C και έχει επίσης βρεθεί ότι βελτιώνουν την ποιότητα του αίματός μας, ενισχύοντας την καρδιαγγειακή μας υγεία και καταπολεμώντας τις αρρώστιες.

  • Τρέξτε λιγότερο

Παρακαλώ δοκιμάστε να τρέχετε λίγο. Εκτιμώ το τρέξιμο, αλλά έχω διαπιστώσει ότι το υπερβολικό τρέξιμο δεν κάνει καλό στο σώμα μας. Με την πάροδο των ετών έχω μειώσει σημαντικά τις αποστάσεις τρεξίματός μου. Συνήθιζα να τρέχω και αυτό δημιουργούσε τέτοια πίεση στο σώμα μου που άρχισα να γερνάω πιο γρήγορα. Τρέχω πλέον κάνω μόνο αποστάσεις 3χλμ – 7χλμ εκτός αν είμαι σε αγώνα. Διαφορετικά εναλλάσσω το περπάτημα με σπριντ ή κάνω ασκήσεις σε πολύ μεγάλη ταχύτητα με τρέξιμο στο ενδιάμεσο.

  • Τρώτε τροφές που ενισχύουν το δέρμα σας.

Προσπαθήστε να τρώτε σπανάκι τουλάχιστον 5 φορές την εβδομάδα, σε σαλάτες, με αυγά το πρωί ή μέσα στο δείπνο. Να τρώτε καθημερινά αμύγδαλα, περίπου μία χούφτα. Τρώτε σωλομό τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα γιατί είναι πλούσιος σε πρωτεΐνες, ιχθυέλαια και καλά λιπαρά για το δέρμα σας. Τρώτε λαχανικά σε κάθε γεύμα.

  • Αποφύγετε ΟΛΑ τα επεξεργασμένα τρόφιμα

Φάτε λιγότερες επεξεργασμένες τροφές, σταματήστε να μετράτε τις θερμίδες. Παρακαλώ σταματήστε τη «μόδα της δίαιτας» ΔΕΝ θα καταπολεμήσει τη γήρανση.

  • Αποφύγετε να πίνετε με καλαμάκια

Δημιουργούν ρυτίδες γύρω από τα χείλη, όπως ακριβώς και το τσιγάρο

  • Φοράτε αντηλιακό, γυαλιά ηλίου και καπέλο όσο πιο συχνά γίνεται
  • Κάντε μασάζ (κάθε μήνα ή έξι φορές τον χρόνο)

Το μασάζ δεν πρέπει να θεωρείται είδος πολυτελείας. Είναι μια ανάγκη, όπως ακριβώς το να πηγαίνετε στον οδοντίατρο ή σε οποιονδήποτε άλλο επαγγελματία υγείας. Είναι πρόληψη για την αποφυγή τραυματισμών. Χαλαροί και ευλύγιστοι μύες σημαίνουν λιγότερο πόνο και λιγότερα ατυχήματα, καλύτερη κινητικότητα και λιγότερες τοξίνες, δημιουργώντας ένα νεανικό σώμα και έναν νεανικό τόνο δέρματος.

  • Περπατήστε κάθε πρωί

Μόλις ξυπνήσετε, ντυθείτε και βγείτε για μια βόλτα, πριν το πρωινό ας πούμε και μετά φάτε στην επιστροφή. Αυτό θα ξυπνήσει το σώμα και τον μεταβολισμό σας.