Η Αγγειοχειρουργική έχει κάνει μέχρι σήμερα τεράστιες προόδους. Αρχικά επικεντρώθηκε στην αντιμετώπιση προβλημάτων που αφορούν τα μεγάλα αγγεία, ειδικά τις αρτηρίες και τα οποία απειλούν άμεσα την αρτιμέλεια ακόμα και τη ζωή των ασθενών. Έτσι, κατόρθωσε να φθάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα εξέλιξης και τώρα να πετυχαίνει καθημερινά “θαύματα”. Σχετικά πρόσφατα, έγιναν αντικείμενο εντατικής έρευνας οι φλεβικές παθήσεις των κάτω άκρων. 

Οι τελευταίες εξελίξεις και οι ελάχιστα επεμβατικές μέθοδοι.

Πολύ γρήγορα, σημειώθηκαν σπουδαίες εξελίξεις στη διάγνωση και τη χειρουργική αντιμετώπισή τους. Η πιο σημαντική πρόοδος της Αγγειοχειρουργικής είναι οι νέου τύπου ελάχιστα επεμβατικές χειρουργικές μέθοδοι, με τις οποίες αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά και με ασφάλεια οι φλεβικές παθήσεις. 

 Τώρα η θεραπεία των κιρσών γίνεται εύκολα, ανώδυνα και αποτελεσματικά.

Υπάρχουν πολλές, σίγουρες κι ελάχιστα επεμβατικές μέθοδοι κατά των κιρσών. Laser, ΡΑΔΙΟΣΥΧΝΌΤΗΤΕΣ,  steam, αφρός, μικροφλεβεκτομές είναι κάποιες από αυτές, και συχνά συνδυάζονται μεταξύ τους. Δεν χρειάζεται γενική αναισθησία ή επισκληρίδιος – ούτε καν μέθη, οι πόνοι είναι αμεληταίοι, δεν χρειάζεται να μείνετε ούτε μία ώρα σε νοσοκομείο, φεύγετε αμέσως μετά την επέμβαση χωρίς πόνους και χωρίς δυσκολία στο περπάτημα.

Πως γίνεται αυτό;

Τώρα  η επέμβαση γίνεται  με παρακέντηση και εισάγεται είτε οπτική ίνα (Laser), είτε καθετήρας (RF- ραδιοσυχνότητες και ατμός – Steam Vein Sclerosis), είτε ειδική συσκευή (Clarivein, Sapheon- Venaseal), είτε ειδικό υγρό ή αφρός (σκληροθεραπεία) που σφραγίζει εσωτερικά τη φλέβα κι έτσι διακόπτεται  η κυκλοφορία του αίματος. Ο οργανισμός απορροφά τη φλέβα ενώ το αίμα κυκλοφορεί προς την καρδιά μέσω υγειών πλέον φλεβών.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα,αμέσως μετά την επέμβαση, ο ασθενής  να φεύγει περπατώντας, χωρίς πόνους.

Μπορεί να  επιστρέψει σπίτι του, στην καθημερινότητά του , στη δουλεία του, στις δραστηριότητές του, απολαμβάνοντας  πλέον συνολικά μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Η σπουδαιότητα του Αγγειοχειρουργού

Σε αυτό το σημείο να τονίσουμε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό, ο Αγγειοχειρουργός της επιλογής σας, να  έχει την απόλυτη εξειδίκευση σε όλο το φάσμα των φλεβικών  παθήσεων , να κάνει  χρήση των πλέον προηγμένων τεχνικών διάγνωσης και να έχει την εξειδικευμένη εμπειρία  στις επεμβάσεις αυτές. Και το σπουδαιότερο, να είναι απόλυτα ενημερωμένος με όλες τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της Αγγειοχειρουργικής για να τις υιοθετεί ανάλογα με την περίσταση.

Να θυμάστε πάντα ότι η τεχνολογία σήμερα έχει αλλάξει τα πάντα για πάντα.

Αυτό ισχύει και στην αντιμετώπιση και θεραπεία των κιρσών.

Και αυτό βέβαια κάνει την απόφασή σας  να απαλλαγείτε οριστικά από το πρόβλημα των κιρσών ,ακόμα πιο εύκολη!

Αυτό το άρθρο γράφτηκε με τη συνεργασία του αγγειοχειρουργού Αθανασίου Σιαφάκα, επιστημονικού υπευθύνου του Κέντρου Φλεβικών Παθήσεων VeinCenter.gr