Γνωρίζεις ότι η ψωρίαση εκδηλώνεται με διαφορετικό τρόπο σε κάθε άτομο και μπορεί να επηρεάσει την ψυχολογία και την καθημερινότητα του καθένα σε διαφορετικό βαθμό;

Η ψωρίαση δεν προσβάλλει μόνο το δέρμα. Παράλληλα με τον πόνο και τον κνησμό, πολλές φορές τα άτομα με ψωρίαση μπορεί να χρειαστεί να «παλέψουν» με μύθους και λανθασμένες αντιλήψεις που σε συνδυασμό με τις σωματικές και ψυχολογικές επιπτώσεις, μπορούν να επιβαρύνουν σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό την ποιότητα ζωής τους. 

Όσοι ζουν με ψωρίαση μαθαίνουν κάποιες φορές να προσέχουν και να μην αφήνονται, ενώ μπορεί να υιοθετούν συνήθειες που δημιούργησαν για να προστατευτούν, οι οποίες όμως τους περιορίζουν, τους εγκλωβίζουν, και δεν τους αφήνουν να είναι ο πραγματικός τους εαυτός. 

Παίζουν κρυφτό με την ασθένεια, γιατί ενώ έχουν «μετρήσει» τόσες θεραπείες, μέρες που περίμεναν για να δουλέψουν, και συμβουλές που έχουν ακούσει, μετράνε κι άλλες τόσες φορές που έχουν απογοητευτεί. 

Αν πάσχεις κι εσύ από τη νόσο και θέλεις να κερδίσεις το παιχνίδι με την ψωρίαση, πρέπει να παίξεις με τους κανόνες και να επιμείνεις ως το τέλος. Η λύση βρίσκεται μπροστά σου. 

Μίλησε σήμερα στον δερματολόγο σου για την ψωρίαση, βρείτε μαζί την κατάλληλη θεραπεία που θα σε απαλλάξει από τα συμπτώματα και φώναξε δυνατά #ΦτουΞελευθερία.

Μπες στο bit.ly και μάθε όλα όσα πρέπει να ξέρεις για την ψωρίαση.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.