Κόκκινο συναγερμό έχει σημάνει το πιθανό νέο κρούσμα του θανατηφόρου ιού Έμπολα στο Τέξας των ΗΠΑ.

Ένας νοσηλευτής που είχε φροντίσει τον Λιβεριανό ο οποίος πέθανε την περασμένη Τετάρτη από Έμπολα, προσβλήθηκε από τον ιό ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες Υγείας του Τέξας, αφού έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα των πρώτων εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε ο ασθενής.

«Ξέραμε ότι θα μπορούσε να υπάρξει ένα δεύτερο κρούσμα και ήμασταν προετοιμασμένοι για αυτήν την πιθανότητα», είπε ο επικεφαλής των υπηρεσιών Υγείας, Δρ. Ντέιβιντ Λέικι.

Ο νοσηλευτής εργαζόταν στο νοσοκομείο του Ντάλας όπου είχε μεταφερθεί ο Τόμας Έρικ Ντάνκαν, ο Λιβεριανός ασθενής που πέθανε την περασμένη εβδομάδα.

«Ενισχύουμε την ομάδα μας στο Ντάλας και εργαζόμαστε με μεγάλη προσοχή για να εμποδίσουμε τη διάδοση του ιού», πρόσθεσε ο Λέικι.

Ο νοσηλευτής παρουσίασε πυρετό το βράδυ της Παρασκευής, μπήκε σε καραντίνα και υποβλήθηκε σε εξετάσεις. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία πληροφορία για το πώς μεταδόθηκε ο ιός από τον Λιβεριανό στον νοσοκόμο. Οι αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν όλα τα πρόσωπα με τα οποία έχει έρθει σε επαφή ο νοσηλευτής και έχουν ενδεχομένως εκτεθεί στον ιό.