Η Κολομβία ενέκρινε χθες Τετάρτη την κατεπείγουσα χρήση του εμβολίου για τον νέο κορονοϊό που παράγει η κινεζική Sinovac και η Νικαράγουα αυτή του ρωσικού εμβολίου Sputnik V, γνωστοποίησαν Μπογοτά και Μανάγκουα.

Το προϊόν της Sinovac είναι το δεύτερο που εξασφαλίζει πράσινο φως στην Κολομβία, έπειτα από αυτό των Pfizer/BioNTech. Η Μπογοτά θέλει να αγοράσει 2,5 εκατ. δόσεις του κινεζικού εμβολίου, ενώ αναμένει 10 εκατ. δόσεις αυτού της αμερικανογερμανικής κοινοπραξίας. Η εκστρατεία μαζικής ανοσοποίησης αναμένεται να αρχίσει την 20ή Φεβρουαρίου.

Η Νικαράγουα, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ενέκρινε τη χρήση του Sputnik V, όπως αρκετές άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής (Μεξικό, Βενεζουέλα, Αργεντινή…). Η Μανάγκουα δεν διευκρίνισε πόσες δόσεις σκοπεύει να αγοράσει.

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ενημέρωσε πως σκοπεύει να αγοράσει ποσότητες δόσεων του ρωσικού εμβολίου Sputnik V και του ινδικού εμβολίου Covaxin. Πιο συγκεκριμένα στοιχεία αναμένεται να γίνουν γνωστά έπειτα από συναντήσεις αξιωματούχων του υπουργείου με στελέχη των κατασκευαστών των δύο σκευασμάτων (Κέντρο Γκαμαλέγια, Bharat Biotech αντίστοιχα) αύριο Παρασκευή.