Πολλοί διατροφολόγοι συνιστούν να αντικαταστήσουμε στην καθημερινότητά μας την κατανάλωση άσπρου ψωμιού με ψωμί ολικής άλεσης, καθώς είναι πιο υγιεινό για τον οργανισμό μας.

Σύμφωνα όμως με μια νέα έρευνα ισπανών επιστημόνων, το λευκό ψωμί μπορεί τελικά να είναι μια πολύ υγιεινή επιλογή!

Όπως αναφέρει η έρευνα που δημοσίευσε η Daily Mail, το λευκό ψωμί αυξάνει τον αριθμό των «καλών» βακτηρίων στο στομάχι και το έντερο, δρώντας προστατευτικά έναντι διάφορων ασθενειών και προωθώντας με αυτόν τον τρόπο την καλύτερη υγεία.

Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους, για να διατηρεί κανείς σε καλή κατάσταση την υγεία του και σε ισορροπία τα «πολύτιμα» μικρόβια στο έντερό του είναι να… τρέφεται σωστά και καλά.

Η ομάδα των ερευνητών από το πανεπιστήμιο του Οβιέδο βρήκε ότι το λευκό ψωμί ενισχύει τον αριθμό των γαλακτοβάκιλλων (Lactobacillus), μια ομάδα ωφέλιμων βακτηρίων.