Φάουτσι: Πιθανότατα στα τέλη Δεκεμβρίου το εμβόλιο για τον κορονοϊό

«Η ζωή δεν θα επιστρέψει σε φυσιολογικά πλαίσια τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2021»


ΥΓΕΙΑΚΟΡΟΝΟΪΟΣ
22:13
29/10/2020
Φάουτσι: Πιθανότατα στα τέλη Δεκεμβρίου το εμβόλιο για τον κορονοϊό
5
loading

Ο κορυφαίος Αμερικανός λοιμωξιολόγος, Άνθονι Φάουτσι, ελπίζει πως οι πρώτες δόσεις ενός ασφαλούς και αποτελεσματικού εμβολίου για τον κορονοϊό θα είναι πιθανότατα διαθέσιμες στα τέλη Δεκεμβρίου με αρχές Ιανουαρίου.

Με βάση τις τρέχουσες προβλέψεις των φαρμακευτικών εταιρειών Moderna Inc και Pfizer Inc, οι Αμερικανοί είναι πιθανόν να μάθουν «κάποια στιγμή τον Δεκέμβριο αν έχουμε ή όχι ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο», είπε ο διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νόσων, σε μια συζήτηση στο Twitter και το Facebook.

«Εντός των επόμενων εβδομάδων, ελπίζουμε ότι θα έχουμε την πρώτη, προσωρινή εικόνα» από τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών, πρόσθεσε σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Και οι δύο εταιρείες ξεκίνησαν την τελική φάση των κλινικών δοκιμών στα τέλη Ιουλίου, με τη συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων εθελοντών. Η Moderna ανέφερε νωρίτερα πως είναι σε καλό δρόμο για να παρουσιάσει τα προσωρινά δεδομένα της δοκιμής της τον επόμενο μήνα. Η Pfizer, που αναμενόταν ότι θα το έκανε εντός του Οκτωβρίου, είναι απίθανο να δημοσιοποιήσει τα δεδομένα αυτά πριν από τον Νοέμβριο – πιθανότατα θα τα δώσει μετά τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Στη συνέχεια τα δεδομένα θα πρέπει να εξεταστούν από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), που θα κάνουν τις συστάσεις τους για το ποιος θα λάβει τις πρώτες δόσεις, εφόσον φυσικά αποδειχθούν επιτυχείς οι δοκιμές.

«Η ζωή δεν θα επιστρέψει σε φυσιολογικά πλαίσια τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2021»

Στην πράξη, είπε ο Φάουτσι, αυτό σημαίνει ότι οι πρώτες δόσεις θα διατεθούν σε εκείνους που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη «γύρω στα τέλη Δεκεμβρίου με αρχές Ιανουαρίου».

Η δήλωση αυτή έγινε στο πλαίσιο μιας συζήτησης που είχε ο Φάουτσι με τον Δρα Φράνσις Κόλινς, τον διευθυντή των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας, στην οποία δεχόταν ερωτήσεις από άλλους χρήστες του διαδικτύου.

Ακόμη και με ένα αποτελεσματικό εμβόλιο που θα προστατεύει από τον νέο κορονοϊό, ο Φάουτσι προειδοποίησε ότι θα χρειαστεί να περάσει καιρός μέχρι η ζωή να επιστρέψει σε μια φυσιολογική πορεία, καθώς η ανοσία, όπως είπε, οικοδομείται μέσω των εμβολίων τόσο σε εθνικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Η ζωή δεν θα επιστρέψει σε φυσιολογικά πλαίσια «τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2021», σημείωσε.

Στο μεσοδιάστημα, ο Κόλινς προέτρεψε τους Αμερικανούς να είναι προετοιμασμένοι να συνεχίσουν να φορούν μάσκες και να τηρούν τις αποστάσεις. «Ξέρω ότι οι Αμερικανοί είναι κουρασμένοι από τα μέτρα. Κουράστηκαν να φορούν μάσκες. Κουράστηκαν να μην μπορούν να συναθροιστούν. Αλλά έχουμε ακόμη μακρύ δρόμο να διανύσουμε», τόνισε.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar Μεγαλύτερη

  μούμια από τον Φάουτσι δεν υπάρχει!

 2. avatar Mad Max OR

  Όσο επέστρεψε η κανονικότητα και η ιδιωτικότητα σας, όταν «σκότωσαν» τον Μπιν Λάντεν, άλλο τόσο θα επιστρέψει και τώρα.
  Στο όνομα ενός αόρατου εχθρού, που διαρκώς πολεμάμε, τα δικαιώματα και οι ατομικές ελευθερίες θα γίνονται όλο και λιγότερες.
  Ξυπνήστε πριν είναι πολύ αργά.

 3. avatar Δεν

  Θα έρθει ποτέ πια η κανονικότητα. Όσο νωρίτερα το καταλάβει ο κόσμος τόσο καλύτερα. Οι άνθρωποι θα απομακρυνθούν μεταξύ τους, τα εργασιακά δεν θα είναι όπως παλιά, και τα εμβόλια θα φέρουν περισσότερο πόνο πάρα λύτρωση. Τέλος εποχής όχι τόσο καλής αλλά σίγουρα πολύ καλύτερης αυτής που έρχεται.

  1. avatar Stateless

   Βλακειες λες.
   Όταν πρώτο εμφανίστηκε η γρίπη έτσι και χειρότερα σκότωνε. Με το που βγήκαν εμβόλια και φαρμακα, μια χαρά καθημερινότητα είχαμε.
   Το ίδιο θα γίνει και τώρα.

  2. avatar George xcaliber

   Οι άνθρωποι έχουν έμφυτη την ανάγκη να έρχονται κοντά ο ένας στον άλλον. Μόλις η επιδημία αρχίζει να \"ξεφτίζει\", οι κοινωνικές σχέσεις θα γίνουν όπως και πριν. Δεν θα αλλάξει για πάντα η ανθρωπότητα εξαιτίας του covid-19. Μεγαλύτερη αποστασιοποίηση φέρνουν τα social media, παρά ο covid-19. Η \"κανονικότητα\" θα έρθει. Απλά δεν θα γίνει από την μια μέρα στην άλλη. Είναι κάτι που θα γίνει σταδιακά. Οι επόμενοι μήνες του Χειμώνα που έρχονται, θα είναι και οι πιο δύσκολοι. Μετά σιγά σιγά καθώς θα μπαίνουμε και προς το καλοκαίρι, και με την έλευση των εμβολίων, η συγκεκριμένη ασθένεια θα μας απασχολεί όλο και λιγότερο. Μέχρι να ξεχαστεί τελείως, μαζί με τους συνομοσιολόγους, που φυσικά δεν θα μείνουν \"άνεργοι.\" Όλο και κάποια καινούργια συνομοσία θα βρούν για να ασχολούνται.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει