Γνωστό για το έντονο χρώμα και την αναζωογονητική του γεύση, το ακτινίδιο συγκαταλέγεται στις υπερτροφές που λατρεύουν πολλοί. Ιδανικό ως συνοδευτικό γιαουρτιού ή βασικό συστατικών σε μπάρες φρούτων, αποτελεί υπέροχη και πλήρως θρεπτική προσθήκη σε διάφορες συνταγές.

Αν και αυτό το τροπικό φρούτο είναι μικρό, τα οφέλη για την υγεία είναι πολλά. Παρακάτω θα βρείτε τρία από αυτά που αφορούν στην ομορφιά, ένας επιπλέον λόγος, δηλαδή, για να το συμπεριλάβετε άμεσα την διατροφή σας.

Υγιές δέρμα και μαλλιά

Τα ακτινίδια αποτελούν μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης C, ένα σημαντικό αντιοξειδωτικό, δηλαδή, που μπορεί να διεγείρει τη σύνθεση του κολλαγόνου. Η υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C στα ακτινίδια, λοιπόν, μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε το δέρμα σας νεανικό και τα μαλλιά σας δυνατά και υγιή.

Απώλεια βάρους

Αυτό το φρούτο χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες αλλά πυκνό σε θρεπτικά συστατικά, είναι γεμάτο με φυτικές ίνες που βοηθούν στην δημιουργία της αίσθησης κορεσμού. Τα ακτινίδα, επίσης, στο 90% αποτελούνται από νερό, κάτι που σημαίνει ότι βοηθάνε, ταυτόχρονα, και στην ενυδάτωση του σώματος.

Γήρανση

Ως αντιοξειδωτικό, η άφθονη βιταμίνη C στα ακτινίδια μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών στο σώμα, που όχι μόνο υποστηρίζει την υγιή γήρανση αλλά μπορεί, επίσης, να αποτρέψει ή ακόμη και να καθυστερήσει την ανάπτυξη χρόνιων ασθενειών όπως ο καρκίνος και η καρδιοπάθεια.