Το γέλιο ίσως να μην είναι το καλύτερο φάρμακο

Ερευνητές υποστηρίζουν ότι μπορεί να κάνει κακό


ΥΓΕΙΑ
23:01
25/12/2013
Το γέλιο ίσως να μην είναι το καλύτερο φάρμακο
1
loading

Ερευνητές από τα πανεπιστήμια της Οξφόρδης και του Μπέρμινχαμ υποστηρίζουν ότι το γέλιο μπορεί τελικά να μην είναι το «καλύτερο φάρμακο» και πως μπορεί να μας κάνει μέχρι και κακό.

Παρά τα οφέλη που παρουσιάζει στην ψυχική και κατά συνέπεια και σωματική διάθεση των ατόμων, για ορισμένους μπορεί να αποδειχθεί πολύ πιο επικίνδυνο απ’ ό,τι θα πίστευε κανείς.

Σύμφωνα με τους ερευνητές μια γυναίκα που έπασχε από ταχυκαρδία κατέρρευσε και… τελικά κατέληξε μετά από ένα επεισόδιο… έντονου και συνεχόμενου γέλιου.

Επιπλέον οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι ένα ξαφνικό ξέσπασμα γέλιου μπορεί να οδηγήσει μέχρι και σε πιθανή ρήξη καρδιάς, ρήξη οισοφάγου και επιληπτικές κρίσεις.

Μια μικρή ανάσα ενώ γελάει κανείς μπορεί να του προκαλέσει κρίση άσθματος, ενώ ορισμένοι άνθρωποι έχουν πάθει… ακράτεια καθώς και υποφέρει από κήλη.

Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν στοιχεία από το 1946 μέχρι και σήμερα, για να μελετήσουν τα οφέλη του γέλιου στον ανθρώπινο οργανισμό.

Στο πλαίσιο των ερευνών, εστάλησαν μερικοί κλόουν σε νοσοκομεία για να διασκεδάσουν τους ασθενείς.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, όπως αναφέρει η Daily Mail σε δημοσίευμά της, μια «δόση γνήσιου γέλιου» για μια ολόκληρη ημέρα μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους, καθώς «καίει» 2.000 θερμίδες.

Το 36% των γυναικών που υποβάλλονταν σε θεραπείες γονιμότητας, κατάφεραν να μείνουν έγκυες μετά από την επίσκεψη των κλόουν, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό σε ένα «ελεγχόμενο περιβάλλον» ήταν 20%.

Το χαμόγελο συνδέεται επίσης με μείωση του ζαχάρου στο αίμα στους διαβητικούς ασθενείς, και μείωση της αρτηριακής ακαμψίας, κάτι που βοηθά στην χαλάρωση του αισθήματος της έντασης.

Βέβαια, οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι το γέλιο δεν έχει μόνο καλές επιπτώσεις και επιδράσεις.

Τα αποτελέσματα της μελέτης τους δημοσιεύτηκαν στο British Medical Journal.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Βαλάντης Σκούρας

    Προσοχή λοιπόν! Το πάρα πολύ έντονο γέλιο μπορεί και να μας βλάψει αντί να μας ωφελήσει! Αποδεικνύεται ιδιαίτερα επικίνδυνο! Χρειάζεται άπειρη προσοχή!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει