Οι πρώτες επιπτώσεις του κορονοϊού είναι ορατές στον προεκλογικό αγώνα που βρίσκεται σε εξέλιξη στις ΗΠΑ.

Οι Δημοκρατικοί στην αμερικανική πολιτεία της Ουάσιγκτον ακύρωσαν μία εκδήλωση συγκέντρωσης χρημάτων, η οποία είχε προγραμματιστεί για το Σαββατοκύριακο, πριν από την διεξαγωγή του προκριματικού κύκλου για την επιλογή προεδρικού υποψηφίου, στην αναφερόμενη πολιτεία.

Ο προκριματικός κύκλος την πολιτεία της Ουάσιγκτον θα πραγματοποιηθεί στις 10 Μαρτίου, ενώ ακυρώθηκε ένα δείπνο συγκέντρωσης χρημάτων που είχε προγραμματιστεί για το βράδυ του Σαββάτου. Η ακύρωση έγινε μετά την προειδοποίηση του κυβερνήτη Τζέι Ινσλί κατά της πραγματοποίησης μεγάλων συγκεντρώσεων στην πολιτεία, όπου ήδη υπάρχουν δέκα θύματα από την εξάπλωση του κορονοϊού.

Στο στόχαστρο ερευνών ο γιος του Τζο Μπάιντεν

Ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Ρον Τζόνσον αποκάλυψε το επόμενο βήμα στην έρευνά του για τον γιο του Τζο Μπάιντεν που είναι κεντρικός υποψήφιος για τη διεκδίκηση του προεδρικού χρίσματος των Δημοκρατικών, μετά τη θεαματική ανάκαμψη στη «Σούπερ Τρίτη».

Ο Τζόνσον, που είναι ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Επιτροπής Εσωτερικής Ασφάλειας στην Γερουσία, δήλωσε στους δημοσιογράφους πως θα συντάξει μία «προσωρινή αναφορά» σε έρευνα σχετικά με το ρόλο του γιου του Μπάιντεν, του επιχειρηματία Χάντερ Μπάιντεν, ως μέλους του διοικητικού συμβουλίου της ουκρανικής ενεργειακής εταιρίας Burisma.

«Ελπίζω ότι θα το κάνω αυτό, σε ένα ή δύο μήνες» δήλωσε ο Τζόνσον στους δημοσιογράφους μετά την προεκλογική ανάδειξη του Τζο Μπάιντεν στις προκριματικές εκλογές της «Σούπερ Τρίτης».

Όποιος εξασφαλίσει το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου 2020.