Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ο κορονοϊός είναι πιο φονικός από την εποχική γρίπη.

Συγκεκριμένα ο Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους είπε ότι περίπου το 3,4% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορονοϊό έχει πεθάνει, ένα ποσοστό πολύ υψηλότερο της θνησιμότητας της εποχικής γρίπης, που κυμαίνεται κάτω του 1%, όμως τόνισε πως ο νέος κορονοϊός μπορεί να περιοριστεί.

Ο επικεφαλής του ΠΟΥ είπε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη Γενεύη: «Για να συνοψίσουμε, ο COVID-19 μεταδίδεται λιγότερο δραστικά σε σχέση με τη γρίπη, η μετάδοση δεν φαίνεται να γίνεται από ανθρώπους που δεν είναι άρρωστοι, προκαλεί σοβαρότερα συμπτώματα από τη γρίπη, δεν υπάρχει ακόμη κανένα εμβόλιο ή θεραπεία και μπορεί να περιοριστεί».

Επιπλέον, μονάχα το 1% των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού στην Κίνα δεν εμφανίζει κανένα σύμπτωμα, επισήμανε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, διαβεβαιώνοντας ότι η υποχώρηση της επιδημίας σε αυτή τη χώρα είναι «πραγματική».

«Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η Κίνα, μονάχα το 1% των κρουσμάτων του Covid-19 που έχουν καταγραφεί δεν παρουσιάζει συμπτώματα και η πλειονότητα αυτών των κρουσμάτων αναπτύσσει συμπτώματα τις δύο (πρώτες) ημέρες», είπε στους δημοσιογράφους ο Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους.

Εννέα νέα κρούσματα στη Σουηδία

Οι σουηδικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα εννέα επιπλέον επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στη σκανδιναβική χώρα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό αυτών σε 24, ανακοίνωσε η υπηρεσία δημόσιας υγείας.

Στην πλειοψηφία τους τα κρούσματα του Covid-19 στη χώρα, συνδέονται με την Ιταλία, ανέφερε το κρατικό ραδιόφωνο.

Χθες, η υγειονομική υπηρεσία ανέβασε το επίπεδο του κινδύνου μιας εξάπλωσης του ιού σε ευρεία κλίμακα σε «μεσαίο» από «χαμηλό», ενώ το επίπεδο του κινδύνου των κρουσμάτων που προήλθαν από το εξωτερικό και των Σουηδών υπηκόων που μολύνθηκαν στο εξωτερικό σε «πολύ υψηλό» από «υψηλό».

Ο σουηδικός – δανέζικος αερομεταφορέας SAS ανέστειλε σήμερα τις πτήσεις προς αεροδρόμια της βόρειας Ιταλίας.

Η Στοκχόλμη ανακοίνωσε στις 31 Ιανουαρίου το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κορονοϊού.

Ένας Βρετανός το νέο κρούσμα σε ξενοδοχείο στην Τενερίφη που ήταν σε καραντίνα

Ένας Βρετανός ένοικος ξενοδοχείου στην Τενερίφη επιβεβαιώθηκε ως το νέο κρούσμα του κορονοϊού στο ήδη αποκλεισμένο σε καραντίνα κτίριο λόγω της επιδημίας, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Ο Βρετανός, που βρέθηκε θετικός στον ιό χθες το απόγευμα, δεν είχε απομονωθεί στο δωμάτιό του καθώς δεν είχε παρουσιάσει συμπτώματα, δήλωσαν οι ίδιες πηγές, χωρίς να προσθέτουν άλλες λεπτομέρειες για την ταυτότητά του.

«Η επιδημιολογική ομάδα ερευνά τις επαφές που είχε αυτό το πρόσωπο», τόνισε η εκπρόσωπος των τοπικών αρχών Υγείας.

Οι πελάτες που δεν είχαν παρουσιάσει συμπτώματα είχαν την άδεια να κυκλοφορούν ελεύθερα στο ξενοδοχείο, χρησιμοποιώντας τις εγκαταστάσεις του, όπως φερ’ ειπείν την πισίνα και τα εστιατόρια, αρκεί να φορούσαν μάσκα, να έπλεναν τα χέρια τους και να υποβάλλονταν σε τακτικές ιατρικές εξετάσεις.

Τα άλλα κρούσματα εντοπίσθηκαν την περασμένη εβδομάδα, ενώ το ξενοδοχείο βρισκόταν σε καραντίνα λόγω της παρουσίας 10 Ιταλών τουριστών.