«Ο ΠΟΥ θα εξετάσει αν η επιδημία Έμπολα στην Αφρική συνιστά παγκόσμια απειλή»

Ανησυχία για τον ιό που εξαπλώθηκε από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό στην Ουγκάντα


ΥΓΕΙΑ
1:19
13/06/2019
«Ο ΠΟΥ θα εξετάσει αν η επιδημία Έμπολα στην Αφρική συνιστά παγκόσμια απειλή»
3
loading

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συγκαλεί κατεπειγόντως την Παρασκευή, 14 Ιουνίου, την Επιτροπή αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων με αντικείμενο την επιδημία του Έμπολα που εξαπλώθηκε από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό στη γειτονική Ουγκάντα, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Η Επιτροπή θα συνέλθει στις 14 Ιουνίου για να καθορίσει αν η επιδημία συνιστά κατεπείγουσα απειλή, διεθνούς βεληνεκούς, για τη δημόσια υγεία» και για να εισηγηθεί προτάσεις για τη διαχείριση της κρίσης αυτής, ανέφερε ο ΠΟΥ σε ένα μήνυμά του προς τα μέσα ενημέρωσης.

Αυτή θα είναι η τρίτη φορά που η ομάδα των ανεξάρτητων εμπειρογνωμώνων αποτιμά την κατάσταση. Η επιδημία ξέσπασε στη ΛΔ του Κονγκό πέρσι τον Αύγουστο και μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 2.062 κρούσματα. Από αυτούς τους ασθενείς, πάνω από τους μισούς, οι 1.390, πέθαναν.

Η ασθένεια εξαπλώθηκε αυτήν την εβδομάδα στην Ουγκάντα, όπου σήμερα ένα αγοράκι απεβίωσε ενώ έχουν επιβεβαιωθεί άλλα δύο κρούσματα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar supercat

  Η Ουγκάντα διαθέτει πλούσιους και ποικίλους φυσικούς πόρους μεταξύ των χωρών της Αφρικής. Από τα εύφορα εδάφη και το καλό κλίμα, τους σμαραγδένιους λόφους και την άγρια ζωή, τα ομιχλώδη δάση, τα γλυκά νερά και τα χιονισμένα βουνά, στα εμπορικά βιώσιμα αποθέματα πετρελαίου που σήμερα υπολογίζονται σε 6,5 δισ. βαρέλια. Για πολύ καιρό, πριν από την ανακάλυψη του πετρελαίου, η χώρα καυχιόνταν για τα κοιτάσματα ορυκτών της. Σε ολόκληρο τον κόσμο, υπάρχουν αρκετές χώρες οι οποίες αναπτύχθηκαν αξιοποιώντας τους φυσικούς πόρους αλλά στην Αφρική γενικά, αυτό δεν συνέβη και υπάρχουν ελάχιστες ενδείξεις ότι πρόκειται να αλλάξει.
  THATS WHY THEY HAVE EBOLA !!!!!

 2. avatar SCULLYXL5

  ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΤΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ Ο ΕΜΠΟΛΑ?????

 3. avatar Γολιάθ4

  Αν έρθουν λαθρο απ την Αφρική στην Ελλάδα την βάψαμε παιδιά.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει