To Πυρίτιο (Silicon) είναι το πιο άφθονο στοιχείο που υπάρχει στο φλοιό της γης, μετά το οξυγόνο, ενώ περιέχεται σε φυτά, ζωικούς και ανθρώπινους οργανισμούς.

Στον άνθρωπο περιέχεται σε ποσότητα περίπου 7 γραμμαρίων, ποσότητα πολύ μεγαλύτερη από όλα τα άλλα ιχνοστοιχεία μαζί, στη μορφή του ορθοπυριτικού οξέος, το οποίο είναι διοξείδιο του πυριτίου διαλυμένο σε νερό.

Το ορθοπυριτικό οξύ είναι η πιο βιοδιαθέσιμη στον άνθρωπο μορφή του πυριτίου και απορροφάται εύκολα από το πεπτικό (στην υγρή μορφή του χρειάζεται σταθεροποιητή).

Για εκατοντάδες χρόνια έχει χρησιμοποιηθεί μέσω φυτικών εκχυλισμάτων, κυρίως του Equisetum arvense (Εκουιζέτο ή πολύκομπο) σε παθήσεις γήρανσης, νόσο Αλτσχάιμερ, αθηροσκλήρωση, εύθραυστα μαλλιά, κατάγματα, εύθραυστα νύχια, οσφυαλγία, οστεοπόρωση, τενοντίτιδα, τραύματα και ρυτίδες.

Η πρώτη κλινική έρευνα για το ρόλο του πυριτίου στον ανθρώπινο οργανισμό έγινε από τον Dr Louis Kevran στη Γαλλία και ήδη από το 1939 θεωρείται ότι ανήκει στα βασικά θρεπτικά μεταλλικά στοιχεία.

Η διατροφή μας είναι πολύ φτωχή σε πυρίτιο. Το 97% του πυριτίου που καταναλώνουμε απεκκρίνεται άπεπτο από τον οργανισμό.

Το Equisetum Arvense στην ανοιξιάτικη παραγωγή του είναι μια από τις πλουσιότερες πηγές βιοδιαθέσιμου πυριτίου και περιέχει 5- 8% υδατοδιαλυτό ορθοπυριτικό οξύ.

Το Florasil είναι το πιο αφομοιώσιμο Πυρίτιο

Το Florasil είναι τιτλοδοτημένο συμπλήρωμα οργανικού πυριτίου, που προέρχεται από υδατική εκχύλιση του φυτού Equisetum Arvense, σε εξαιρετικά αφομοιώσιμη μορφή για αναγέννηση του κολλαγόνου.

Η μέθοδος εκχύλισης διασφαλίζει τη διατήρηση όλων των βιοφλαβονοειδών του φυτού και 30 περίπου ακόμα μετάλλων.

Καθώς το πυρίτιο βρίσκεται σπάνια στις τροφές (συνήθως στον ξυλώδη μίσχο φυτών από αμμώδη εδάφη) αλλά είναι απολύτως αναγκαίο στον οργανισμό, η λήψη του με τη μορφή συμπληρώματος είναι μια πολύ έξυπνη επιλογή, για:

  • σημαντική βελτίωση της επιδερμίδας και μείωση των ρυτίδων
  • βελτίωση της ευθραυστότητας των μαλλιών και των νυχιών δηλαδή πυκνότερα και παχύτερα μαλλιά και δυνατά νύχια
  • αύξηση της απορρόφησης ασβεστίου από τα οστά και τα δόντια
  • υγιείς συνδέσμους, χόνδρους, τένοντες, μεσοσπονδύλιους δίσκους
  • βελτίωση της αρθραλγίας (πόνος στις αρθρώσεις) και του πόνου στην πλάτη
  • ενίσχυση της γενικής ευεξίας, του ανοσοποιητικού και της ζωτικότητας
  • βελτίωση δερματικών διαταραχών όπως η ψωρίαση και το έκζεμα, – βελτίωση της αρθρίτιδας (ρευματοειδής αρθρίτιδα και ψωριασική αρθρίτιδα)
  • βελτίωση της επούλωσης των πληγών (ulcus cruris)
  • βελτιωμένη επούλωση καταγμάτων

Εισάγεται από τον Καναδά. Προϊόν της Flora Ltd.

Αποκλειστική διανομή για Ελλάδα και Κύπρο: MedMelon,

τηλ: 2310 449441,

medmelon.gr