Η 26χρονη Cherelle Farrugia από το Κάρντιφ της Ουαλίας εμφανίζει σπυριά και φαγούρα σε κάθε σημείο του σώματός της που έρχεται σε επαφή με το υγρό στοιχείο.

Οι περιοχές που επηρεάζονται μάλιστα περισσότερο είναι το στέρνο της, η πλάτη και τα ανώτερα τμήματα των χεριών.

Η Cherelle δεν ήταν πάντα έτσι, καθώς ανακάλυψε πως το μπάνιο της προκαλεί ερεθισμό και κνησμό μόνο μετά τη γέννα της κορούλας της, Willow. Η αλλεργία που εμφάνισε ονομάζεται «υδατογενής κνίδωση» και τη δυσκολεύει απίστευτα ακόμα και στα πιο απλά καθημερινά πράγματα, όπως το να πλύνει τα χέρια της ή να κάνει μπάνιο τη μικρή.

«Είναι αρκετά επώδυνο και προκαλεί μεγάλη φαγούρα», λέει η ίδια, ο μεγάλος εχθρός της οποίας είναι πλέον η βροχή. Είχε κλειστεί για καιρό στο σπίτι της και πάθαινε ακόμα και κρίσεις πανικού όταν συλλογιζόταν την κατάστασή της.

Μια κατάσταση τόσο σπάνια που οι επιβεβαιωμένες περιπτώσεις της είναι παγκοσμίως λίγο λιγότερες από 40! Κι έτσι ούτε έρευνες γίνονται για το τι την προκαλεί ούτε και αποτελεσματικές θεραπείες υπάρχουν.

Η Cherelle λέει μάλιστα πως οι γιατροί δεν την έπαιρναν στα σοβαρά, μιας και η υδατογενής κνίδωση είναι άγνωστη ακόμα και στους περισσότερους γιατρούς: «Εξοργιζόμουν γιατί κανείς δεν με έπαιρνε στα σοβαρά».

Μέσω του υποστηρικτικού δικτύου της οικογένειας και των φίλων της, η νεαρή μαμά προσπαθεί να ζήσει μια όσο πιο φυσιολογική ζωή επιτρέπει η τουλάχιστον ιδιαίτερη κατάστασή της…