Τα στοιχεία από τις μετρήσεις για την ακτινοβολία των κεραιών εντός πόλεων

Η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας δημοσίευσε τα συγκεντρωτικά στοιχεία


ΕΛΛΑΔΑ
18:53
12/03/2019
Τα στοιχεία από τις μετρήσεις για την ακτινοβολία των κεραιών εντός πόλεων
3
loading

Η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ) ανακοίνωσε ότι το 2018 δεν διαπιστώθηκαν εντός αστικού ιστού, σε καμία περιοχή της Ελλάδας, υπερβάσεις των ορίων ασφαλούς έκθεσης του κοινού σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία.

Εντοπίσθηκαν κατά τους επιτόπιους ελέγχους επτά περιπτώσεις υπερβάσεων ή πιθανών υπερβάσεων σε θέσεις εκτός αστικού ιστού, σε περιοχές που συνιστούν «πάρκα κεραιών».

Η ΕΕΑΕ δημοσιοποίησε τα συγκεντρωτικά στοιχεία για τις μετρήσεις ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας που διενεργήθηκαν το 2018 σε σταθμούς κεραιών, με σκοπό τον έλεγχο της τήρησης των ορίων ασφαλούς έκθεσης του κοινού. Διενεργήθηκαν έλεγχοι και επί τόπου μετρήσεις σε 2.671 σταθμούς κεραιών σε όλη τη χώρα, από τους οποίους το 97% ήσαν αυτεπάγγελτοι έλεγχοι, ενώ οι υπόλοιποι έγιναν κατόπιν αιτημάτων πολιτών ή φορέων. Περίπου το 87% των ελέγχων αφορούσε σταθμούς κεραιών κινητής τηλεφωνίας, ενώ το υπόλοιπο σταθμούς κεραιών ραδιοφωνίας, τηλεόρασης και σταθερής τηλεφωνίας.

Τα αποτελέσματα των μετρήσεων που έχουν πραγματοποιηθεί σε σταθμούς κεραιών είναι διαθέσιμα στον διαδικτυακό τόπο της ΕΕΑΕ, όπου προβάλλονται τα αποτελέσματα περισσότερων από 15.500 επί τόπου μετρήσεων ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας που έχουν γίνει στο περιβάλλον περίπου 9.800 σταθμών κεραιών από την 1.7.2008 έως σήμερα.

Επίσης, δόθηκε στη δημοσιότητα η έκθεση απολογισμού λειτουργίας του Εθνικού Παρατηρητηρίου Ηλεκτρομαγνητικών Πεδίων (ΕΠΗΠ) για το 2018. Το ΕΠΗΠ είναι ένα πανελλαδικό τηλεμετρικό δίκτυο 500 σταθμών μέτρησης της υψίσυχνης ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, τα αποτελέσματα του οποίου προβάλλονται σε πραγματικό χρόνο (on-line) στη διαδικτυακή πύλη paratiritirioemf.eeae.gr.

Όπως προκύπτει από την ανάλυση των συγκεντρωτικών αποτελεσμάτων του 2018, οι τιμές που έχουν καταγραφεί από όλους τους σταθμούς μέτρησης είναι πολύ χαμηλότερες των θεσπισμένων ορίων ασφαλούς έκθεσης του κοινού.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar Θάνος

  6146, EL504 4CX1000 θρυλικές λυχνίες μπόλικη ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία. Εμείς έχουμε πάθει ανοσία. (Με ανόρθωση δικτύου σύστημα καταρράκτη, φτωχικά αλλά ανδρικά).

 2. avatar Ploigos

  Ας το καταλάβουν επιτέλους κάποιοι ότι όσο πιο πολλές είναι οι κεραίες τόσο πιο μικρός είναι ο κίνδυνος. Όσο " αγωνίζεται " το κινητό να πιάσει σήμα τόσο μεγαλύτερη η ακτινοβολία.

  1. avatar Λιγότερη

   ή περισσότερη επιβάρυνση, είναι!!! επιβάρυνση

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει