Κάνουν καρδιακές μαλάξεις σε ρυθμούς Abba

Τραγούδια βοηθούν τους νοσηλευτές να κρατούν σταθερό ρυθμό


ΥΓΕΙΑ
19:32
13/11/2012
Κάνουν καρδιακές μαλάξεις σε ρυθμούς Abba
2
loading

Το «Stayin' Alive» των Bee Gees, το «Dancing Queen» των Abba ή το «Like a Prayer» της Μαντόνα είναι ορισμένα από τα τραγούδια που βοηθούν τους νοσηλευτές και τους τραυματιοφορείς να κρατούν σταθερό ρυθμό όταν επαναφέρουν με καρδιακές μαλάξεις έναν άνθρωπο που έχει χάσει τις αισθήσεις του.

«Έχει να κάνει με τον σωστό ρυθμό όταν βρίσκεται υπό πίεση και αν σιγοτραγουδάς ένα σκοπό βοηθάει», δήλωσε ο Μπερντ Μπέτινγκερ από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Κολωνίας.

Τα τρία τραγούδια που ανέφερε έχουν 100 ως 120 χτύπους το λεπτό και σύμφωνα με τον καθηγητή ο οποίος επισημαίνει πως αυτή η συχνότητα προκαλεί την καλύτερη ροή αίματος.

Ανεξάρτητα από το τραγούδι που σιγομουρμουρίζει ένας νοσοκόμος ή διασώστης θα πρέπει να έχει αυτόν τον ρυθμό για να φέρει τα καλύτερα αποτελέσματα και φυσικά, όπως υπογραμμίζει ο Μπέτινγκερ, η πίεση στο στέρνο να είναι αρκετά δυνατή.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar petran119

    βάλτε καζαντζίδη να αναστηθουνε όλοι ....

  2. avatar valessakis

    Καρδιακές συμπιέσεις λέγονται , μαλάξεις γίνονται όταν το στέρνο είναι ανοιχτό και έχουμε άμεση επαφή με την καρδιά θα μας κάνετε να ξεχάσουμε αυτά που εκπαιδευτήκαμε.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει