Το κάπνισμα βλάπτει το σπέρμα!

Και του πατέρα και του γιου!


ΥΓΕΙΑ
4:52
11/09/2010
Το κάπνισμα βλάπτει το σπέρμα!
loading

Δύο νέες ιατρικές μελέτες δείχνουν ότι το κάπνισμα πλήττει το σπέρμα, τόσο στους άντρες που καπνίζουν όσο και στους γιους που γεννιόνται από γυναίκες οι οποίες κάπνιζαν στη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Τα νέα ευρήματα είναι κατηγορηματικά: οι άντρες και οι γυναίκες που προσπαθούν να τεκνοποιήσουν πρέπει να κόψουν το κάπνισμα.

«Η μελέτη μας έδειξε ότι το κάπνισμα ασκεί αρνητική βιολογική επίδραση στην ακεραιότητα του DNA των σπερματοζωαρίων», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής της πρώτης μελέτης δρ Μωχάμεντ Ε. Χάμαντεχ, διευθυντής του Εργαστηρίου Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής στο Τμήμα Μαιευτικής & Γυναικολογίας του Πανεπιστημίου του Σάαρλαντ, στο Σάαρ της Γερμανίας.

Ο δρ Χάμαντεχ και οι συνεργάτες του διαπίστωσαν πως οι άντρες που καπνίζουν πάνω από 20 τσιγάρα την ημέρα μπορεί να εκδηλώσουν προβλήματα γονιμότητας λόγω της μείωσης στα επίπεδα μιας πρωτεΐνης η οποία παίζει ζωτικό ρόλο στην ανάπτυξη των σπερματοζωαρίων. Ανακάλυψαν επίσης πως το κάπνισμα βλάπτει το γενετικό υλικό (DNA) των σπερματοζωαρίων.

Η δεύτερη μελέτη έδειξε πως οι γυναίκες που καπνίζουν κατά τις πρώτες εβδομάδες της κυήσεως υπονομεύουν τελικά την αναπαραγωγική υγεία των γιων τους.

Και οι δύο μελέτες δημοσιεύονται στο τεύχος της 8ης Σεπτεμβρίου της επιθεώρησης «Human Reproduction».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει