Υπεγράφη από τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζο, η προκήρυξη πρόσληψης 265 επικουρικών γιατρών για την κάλυψη αναγκών των Νοσοκομείων της Περιφέρειας, του ΕΚΑΒ, των τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών και του Κέντρου Δηλητηριάσεων.

Εντός των προσεχών ημερών θα εκδοθεί η προκήρυξη πρόσληψης άλλων 135 επικουρικών γιατρών για τα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία και τα Νοσοκομεία μεγάλων αστικών κέντρων.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, συνολικά θα προκηρυχθούν 400 θέσεις επικουρικών ιατρών, «η κάλυψη των οποίων θα επιλύσει το πρόβλημα των εμφανιζομένων αναγκών, κυρίως στις νοσοκομειακές μονάδες της περιφέρειας και ιδιαίτερα της νησιωτικής και ηπειρωτικής Ελλάδας».

Στο μεταξύ, ο υπουργός Υγείας εξέδωσε προς τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων εγκύκλιο για την αυστηρή τήρηση των προγραμμάτων εφημεριών των ιατρών εντός των εγκεκριμένων μηνιαίων πιστώσεων.

Σημειώνεται ότι «οι πραγματοποιηθείσες εφημερίες κατά το πρώτο εξάμηνο τού τρέχοντος έτους 2012, εξοφλούνται κατόπιν της πρόσφατης απόφασης του υπουργού Υγείας. Τυχόν καθυστερήσεις οφείλονται στις διαδικασίες οι οποίες τηρούνται από άλλες υπηρεσίες του κράτους που ελέγχουν τη νομιμότητα των δαπανών».

«Η κατάσταση στην υγεία είναι ούτως ή άλλως τραγική και αποτελεί κακόγουστο αστείο η προσπάθεια του κ. Λυκουρέντζου να κατασκευάζει ειδήσεις αντί να λύνει προβλήματα», δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), Δημήτρης Βαρνάβας, προσθέτοντας ότι η πρόσληψη επικουρικών γιατρών αποτελεί πάγια διαδικασία, προκειμένου να αναπληρώνονται τα τεράστια κενά που υπάρχουν σε ιατρικό προσωπικό στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ. Σήμερα, ανέφερε ο κ. Βαρνάβας, τα κενά αυτά ξεπερνούν τις 6.000 και αυξάνονται ραγδαία λόγω των συνταξιοδοτήσεων, ενώ «ο κ. Λυκουρέντζος απέφυγε να κάνει λόγο για τις ευτελείς αμοιβές και το βαρύ εργασιακό περιβάλλον που θα συναντήσουν οι επικουρικοί γιατροί, για τις εφημερίες τους που θα μένουν απλήρωτες, για την έλλειψη μέσων, ώστε να κάνουν σωστά τη δουλειά τους».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.