Πώς να επουλώσετε τα εγκαύματα

Τι να γνωρίζετε


ΥΓΕΙΑ
23:36
16/08/2012
Πώς να επουλώσετε τα εγκαύματα
loading

Τα εγκαύματα μπορούν να προκαλέσουν τραυματισμούς αλλά και σοβαρές παραμορφώσεις στο πρόσωπο και το σώμα μας. Γι’ αυτό οι ειδικοί συνιστούν να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την έκθεση στον ήλιο.

Προσοχή και αντιμετώπιση

Τα ηλιακά εγκαύματα: Κάνοντας ηλιοθεραπεία, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι κάποιες φορές καιγόμαστε.
Ένα έγκαυμα μπορεί για παράδειγμα να μη φανεί εκείνη τη στιγμή, όταν δηλαδή κάνουμε μπάνιο, αλλά όταν θα έχουμε απομακρυνθεί από αυτόν.

Αυτού του είδους τα εγκαύματα προκαλούν κοκκίνισμα στην περιοχή, φέρνουν φαγούρα, πόνο και κάποιες φορές μπορεί να βγουν φουσκάλες.

Έτσι, ενδείκνυται η χρήση καταπραϋντικών κρεμών ενώ δεν πρέπει να ξεχνάτε να καθαρίζετε και την περιοχή για την αποφυγή μολύνσεων. Στην περίπτωση πάντως που το έγκαυμα δεν έχει φύγει μέσα στις επόμενες ημέρες, καλό είναι να συμβουλευτείτε τη γνώμη ενός ειδικού.

Υπάρχουν όμως και τα εγκαύματα που προκαλούνται από οικιακές εστίες. Αυτά επουλώνονται με το πέρας των ημερών χωρίς να χρειάζεστε κάποια θεραπεία. Το μόνο δηλαδή που θα μπορούσατε να κάνετε είναι να δροσίζατε με κρύο νερό βρύσης την καμένη περιοχή. Γι’ αυτό να θυμάστε να φοράτε γάντια όταν πλησιάζετε στην κουζίνα.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει