Ασπίδα κατά του διαβήτη το πρωινό

«Απενεργοποιούνται» τα γονίδια που σχετίζονται με την απώλεια βάρους


ΥΓΕΙΑ
14:09
11/12/2017
Ασπίδα κατά του διαβήτη το πρωινό
1
loading

Η κατανάλωση πρωινού ενεργοποιεί τα γονίδια που συνδέονται με την απώλεια βάρους, διαπίστωσαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβιβ.

«Όταν το πρωινό παραλείπεται, τα γονίδια που σχετίζονται με την απώλεια βάρους «απενεργοποιούνται», οδηγώντας σε αύξηση του σακχάρου στο αίμα, το οποίο με τη σειρά του ευθύνεται για την αύξηση του σωματικού βάρους, ανεξάρτητα από το τι τρώει κάποιος το υπόλοιπο της ημέρας» αναφέρει η επικεφαλής της μελέτης καθηγήρια Daniela Jakubowicz.

Το πρωινό προλαμβάνει τον διαβήτη τύπου 2

Το πρωινό γεύμα βελτιώνει επίσης τα επίπεδα γλυκόζης και ινσουλίνης στον άνθρωπο, προσθέτει η έρευνα, κάτι που θα μπορούσε να βοηθήσει στην πρόληψη του διαβήτη τύπου 2.

Να σημειωθεί ότι οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ και το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ μελέτησαν 36 εθελοντές, οι μισοί εκ των οποίων ήταν παχύσαρκοι. Όλοι οι συμμετέχοντες στη μελέτη είχαν διαβήτη. Την μία μέρα οι συμμετέχοντες έτρωγαν μόνο πρωινό και μεσημεριανό γεύμα, ενώ τη δεύτερη μέρα είχαν μόνο μεσημεριανό γεύμα.

«Το σωστό χρονοδιάγραμμα γευμάτων - όπως η κατανάλωση πρωϊνού πριν από τις 9:30 π.μ. - θα μπορούσε να οδηγήσει σε βελτίωση ολόκληρου του μεταβολισμού του σώματος, να διευκολύνει την απώλεια βάρους αλλά και να καθυστερήσει τις επιπλοκές που σχετίζονται με διαβήτη τύπου 2 και άλλες σχετικές με την ηλικία διαταραχές» αναφέρει η επικεφαλής ερευνήτρια.

Πηγή: vita.gr

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar οτιναναιερευνες

    Σπάνια τρώω πρωινό και είμαι 63 κιλά τα τελευταία 20 χρόνια. Κάνω αερόβια γυμναστική 1 ώρα κάθε μερα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει