Είναι μέρες γιορτής, χαράς, και δώρων! Το νέο έτος πρέπει να μας βρει με όσο το δυνατόν καλύτερη διάθεση. Για αρχή πρέπει να αφήσουμε τις κακές συνήθειες πίσω μας. Μία από αυτές είναι το τσιγάρο.

Η ζωή χωρίς τσιγάρο είναι ωραιότερη και δεν εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία. Αυτό είναι το σημαντικότερο που πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι όσοι καπνίζουμε. Οι ειδικοί δίνουν τις δικές τους συμβουλές, ώστε η κακή αυτή συνήθεια να αποτελέσει παρελθόν το νέο έτος.

Υπάρχουν πολλών ειδών λύσεις, κυρίως φαρμακευτικές που μπορούν να σας απαλλάξουν από το κάπνισμα. Μία συζήτηση με τον γιατρό σας είναι απαραίτητη ώστε να σας κατευθύνει. Ακόμη και η ομοιοπαθητική μπορεί να σας βοηθήσει πολύ.

Επιλέξτε την μέρα που θέλετε να κόψετε το κάπνισμα, και σημειώστε την στο ημερολόγιό σας. Καλό θα ήταν την ημέρα αυτή, να μην έχετε φορτωμένο πρόγραμμα έτσι ώστε το στρες και το άγχος να μην σας επηρεάσουν. Όσο δύσκολο και αν ακούγεται, θα δείτε ότι θα έχει αποτέλεσμα.

Αφιερώστε λίγα λεπτά της ημέρας για γυμναστική. Αυτό θα σας βοηθήσει να ανεβάσατε την ενέργειά σας, αλλά και τη διάθεσή σας. Το περπάτημα είναι ένας ιδανικός τρόπος για να μειώσετε το άγχος.

Η διατροφή σας πρέπει να είναι ισορροπημένη, χωρίς πολλά λιπαρά, ενώ το άφθονο νερό είναι απαραίτητο καθημερινά.

Πρέπει να κοιμάστε καλά. Παλιά λέγαμε ότι ο ύπνος θρέφει τα παιδιά. Όπως δείχνουν όμως οι έρευνες ο καλός ύπνος, θρέφει και τους μεγάλους.

Το ιδανικό θα ήταν να βρείτε και άλλα άτομα που θέλουν να κόψουν το τσιγάρο, ακόμη συγγενείς ή και φίλοι. Η ομαδική δουλειά πάντα προσφέρει καλύτερα αποτελέσματα. Αλλιώς είναι να είστε σε περιβάλλον καπνιστών και αλλιώς σε περιβάλλον που όλοι γύρω σας κάνουν την ίδια προσπάθεια με σας.

Ζητήστε την συμβουλή του οικογενειακού σας γιατρού για να επιλέξετε μαζί την μέθοδο που θα κόψετε το κάπνισμα. Θα είναι το ωραιότερο δώρο που θα κάνετε στον εαυτό σας για το 2012.