Όσο κουρασμένοι κι αν είστε, πέφτετε κάθε βράδυ στο κρεβάτι, αλλά δεν μπορεί να σας πάρει ο ύπνος; Ίσως έφτασε η ώρα να δοκιμάσετε και έναν στρατιωτικό τρόπο, ο οποίος έχει γίνει viral στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης.

Η «στρατιωτική μέθοδος», που έχει κάνει θραύση στα σόσιαλ μίντια, υπόσχεται πως θα κοιμηθείτε μέσα σε μόλις 2 λεπτά και έχει επιτυχία 96%. Η τεχνική ανέβηκε στο TikTok από τον γκουρού του fitness, Justin Agustin, ο οποίος την αποκάλεσε «συναρπαστική».

Τα βήματα που οδηγούν στην αγκαλιά του Μορφέα:

  • τοποθετείστε το σώμα σας σε άνετη θέση,
  • στρέψτε όλη σας την προσοχή στην αναπνοή σας. Πάρτε μερικές βαθιές αναπνοές και ξεκινήστε να χαλαρώνετε κάθε μέρος του σώματός σας, από το κεφάλι μέχρι τα νύχια,
  • χαλαρώστε σταδιακά όλο σας το σώμα μέχρι να νιώσετε ότι αιωρείστε (ότι βγαίνετε από το σώμα σας). «Χαλαρώστε τα μάτια σας, τα μάγουλά σας, το σαγόνι σας και επικεντρωθείτε στην αναπνοή σας. Μετά κατεβείτε στον λαιμό και στους ώμους σας και η μέθοδος δε σταματά εκεί…

«Βεβαιωθείτε ότι οι ώμοι σας δεν είναι τεντωμένοι. Αφήστε τους όσο πιο χαμηλά μπορείτε και κρατήστε τα χέρια σας χαλαρά στο πλάι σας, συμπεριλαμβανομένων των δακτύλων σας. Ενώ το κάνετε αυτό, φανταστείτε μια ζεστή αίσθηση να πηγαίνει από το κεφάλι σας μέχρι τα δάχτυλά σας, πριν πάει από την καρδιά σας στα δάχτυλα των ποδιών σας» είπε και πρόσθεσε:

«Τώρα, πάρτε μια βαθιά ανάσα και εκπνεύστε αργά, χαλαρώνοντας το στήθος, το στομάχι σας, μέχρι τους μηρούς, τα γόνατα, τα πόδια και τα πόδια σας». Το σημαντικότερο είναι να πεις πως «απαλλάσσομαι από όλους τους στρεσογόνους παράγοντες».

Έτσι, θα κοιμηθείτε μέσα σε μόλις δύο λεπτά…