Ένα βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες φαίνεται να καταγράφει ένα… πάρτι εν ώρα εφημερίας στο νοσοκομείο του Ερυθρού Σταυρού.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε από τον βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλο Πολάκη, ο οποίος αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «Έπρεπε να συμβεί αυτό με υπουργό εμένα…».

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο βίντεο, την ώρα που νοσηλευτές και μέλη της διοίκησης χορεύουν συνοδεία ζωντανής ορχήστρας, από πίσω περνά φορείο με ασθενή.

Κατόπιν παραγγελίας του υπουργού Υγείας Κου Μιχαήλ Χρυσοχοϊδη, στο πλαίσιο Άσκησης του Πειθαρχικού Ελέγχου, σύμφωνα με το άρθρο 11, παρ. 5, του Νόμου 3329/2005 (ΦΕΚ Α΄- 81), παραγγέλθηκε στην 1η ΥΠΕ η διενέργεια κατεπείγουσας ΕΔΕ, σε βάρος της Διοικήτριας του Νοσοκομείου Γ.Ν.Α. «ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ – ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ» ΕΕΣ, για βεβαίωση παραπτώματος που εμπίπτει στις διατάξεις του άρθρου 107, παρ. 1, εδάφιο (β) και (ε) του Νόμου 3528/2007 (ΦΕΚ Α΄-26) «Κώδικας κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ..

Η Διενέργεια της ΕΔΕ, ανατέθηκε στον Διοικητή του Νοσοκομείου Γ.Ν.Α. «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ», με εντολή κατεπείγουσας διεκπεραίωσης, έως Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024».