Ότι δεν χρειάζεται πανικός για την κινεζική πνευμονία τόνισε σε συνέντευξή της το πρωί της Τρίτης (5/12) η Ματίνα Παγώνη. «Αφού βλέπετε ότι και εγώ χαλαρή είμαι και δε σας λέω δύσκολα Χριστούγεννα, να είστε και εσείς πιο χαλαροί» τόνισε.

«Ψυχραιμία» και «ηρεμία» συνέστησε η πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ και μιλώντας στην εκπομπή του MEGA «Πάμε Δανάη» εξήγησε: «Η κινέζικη πνευμονία είναι από ένα βακτήριο, το μυκόπλασμα. Τα συμπτώματα είναι ο πυρετός και βέβαια μια ακτινογραφία, που εκεί γίνεται ο πανικός, με τις λευκές κηλίδες, είναι ο “λευκός πνεύμονας”, έτσι τον ονομάζουμε. Ξεκίνησε από την Κίνα, έχει φτάσει Αμερική, Ευρώπη. Το μυκόπλασμα είναι γνωστό σε μας ως βακτήριο. Έχει γρήγορη μετάδοση, με το φτέρνισμα, με τον βήχα».

Η έξαρση των λοιμώξεων είναι αποτέλεσμα της καραντίνας που υπάρχει στην Κίνα, σημείωσε και συμπλήρωσε: «Είναι λογικό να είσαι επιρρεπής σε οποιοδήποτε βακτήριο. Για αυτό έχουν όλες αυτές τις ιστορίες. Το μυκόπλασμα αντιμετωπίζεται. Δεν χρειάζεται πανικός. Είναι αντιμετωπίσιμη η κατάσταση, απλώς ιδιαίτερη προσοχή. Να έχουμε ένα αντισηπτικό, να πλένουν τα παιδάκια τα χέρια τους, οι δάσκαλοι να ανοίγουν τα παράθυρα και οι μητέρες αν βλέπουν ότι ένα παιδάκι δεν είναι στα καλά του, δεν χρειάζεται να το στείλουν στο σχολείο».