Η αλλαγή του καιρού είναι η κατάλληλη ευκαιρία για πολλούς από εσάς, να αποκτήσετε την κουζίνα που ονειρεύεστε. Για να καταλήξετε στη σωστή επιλογή θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας συγκεκριμένα κριτήρια. Ο πάγκος κουζίνας που ταιριάζει στο χώρο σας, εκτός από ζήτημα αισθητικής, είναι μία απόφαση που πρέπει να ανταποκρίνεται στις καθημερινές σας ανάγκες. Έτσι, εκτός από το χρώμα και το ύφος του προϊόντος, που είναι από ένα τα πιο βασικά κριτήρια, η αγορά σας πρέπει είναι ταυτόχρονα και πρακτική. Στην αγορά υπάρχει διαθέσιμη μεγάλη ποικιλία αποχρώσεων αλλά και υλικών. Η πληθώρα επιλογών ενδέχεται να κάνει πιο δύσκολη αλλά και αποτελεσματική την επιλογή σας, καθώς σας προσφέρει τη δυνατότητα να ανακαλύψετε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στις απαιτήσεις σας. Τα δύο βασικότερα υλικά από τα οποία κατασκευάζεται ένας πάγκος κουζίνας είναι το ξύλο μασίφ και το laminate. lrekkouz3

Γνωριμία με το ξύλο μασίφ

Το ξύλο είναι αρκετά ανθεκτικό, τοποθετείται εύκολα, ενώ όσοι αναζητάτε τη σχέση ποιότητας – τιμής, είναι το υλικό που συνδυάζει και τα δύο χαρακτηριστικά. Παρόλ’ αυτά παρουσιάζει και ορισμένες αδυναμίες. Για παράδειγμα χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή με την υγρασία, ενώ απαιτεί σχολαστικό καθάρισμα και περιποίηση, δεδομένου ότι ένα ισχυρό χημικό μπορεί να το διαβρώσει. Σε καμία περίπτωση δεν είναι ανθεκτικό στις υψηλές θερμοκρασίες, γι’ αυτό και δεν πρέπει να ακουμπάτε ζεστά σκεύη κουζίνας πάνω στις ξύλινες επιφάνειες.

Διαδικασία συντήρησης

Για να συντηρήσετε σωστά τον ξύλινο πάγκο σας, προτιμήστε απλά καθαριστικά, σαπούνι ή νερό. Ακολουθήστε τα νερά του ξύλου καθώς καθαρίζετε, ούτως ώστε να μην αφήσετε λεκέδες στην επιφάνεια. Για να παραμείνει ζωντανό και υγιές το ξύλο απαιτεί τρίψιμο και κέρωμα ανά περίπου 2 χρόνια. lrekkouz4

Πάγκος κουζίνας από Laminate

Το laminate είναι ιδιαίτερα δημοφιλές υλικό τα τελευταία χρόνια. Σε αντίθεση με το ξύλο είναι ανθεκτικό στην υγρασία, ενώ αποτελεί αρκετά οικονομική λύση. Αντέχει στις υψηλές θερμοκρασίες και στα χτυπήματα, ενώ καθαρίζεται πολύ εύκολα. Ωστόσο απαιτεί προσοχή όταν καθαρίζουμε τα τελειώματα με νερό εκτός εάν είναι καλυμμένο με προφίλ αλουμινίου. Σε διαφορετική περίπτωση ενδέχεται να συγκρατήσει νερό στο εσωτερικό και να διαβρώσει την επιφάνεια. Ένα ακόμα μειονέκτημα των πάγκων κουζίνας από laminate είναι ότι οι γυαλιστερές επιφάνειες, γδέρνονται πολύ εύκολα, και τα αποτελέσματα είναι ορατά. Επίσης δεν επιδιορθώνονται, καθώς δεν επιτρέπεται το τρίψιμο και το γυάλισμα της επιφάνειας όπως συμβαίνει με το ξύλο. Σε κάθε περίπτωση τα laminate έχουν συγκεκριμένο χρόνο ζωής.

Πού να απευθυνθείτε

lrekkouz2 Για να μπορέσετε να βρείτε όσες απαντήσεις αναζητάτε, η Leroy Merlin προσφέρει σε όλους τους Ήρωες του Σπιτιού, πληθώρα λύσεων και επιλογών για την κουζίνα. Έως και την 1η Ιουλίου θα βρίσκεται σε εξέλιξη το project Κουζίνα, για να διαλέξετε τα έπιπλα που σας ταιριάζουν καλύτερα ανάμεσα σε τρεις διαφορετικές σειρές με προτάσεις για κάθε γούστο: Την One Box, την Olivia και τη Delinia. Μπορείτε όμως να εντοπίσετε και όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ μέσα από την ποικιλία της Leroy Merlin. Επίσης, εάν κλείσετε ραντεβού για 3D σχεδιασμό, εξασφαλίζετε έκπτωση 10% στα έπιπλα κουζίνας, στις διαστάσεις που επιθυμείτε σε συνδυασμό με τις ιδιαίτερα προσιτές τιμές όλων των προϊόντων.