Έληξε σήμερα το πρωί η απεργία πείνας, στην οποία είχαν προχωρήσει στο σύνολό τους οι αλλοδαποί, που κρατούνται στο Κέντρο Φιλοξενίας Παράνομων Μεταναστών, στο παλαιό στρατόπεδο της Κορίνθου.

Οι μετανάστες άρχισαν την απεργία πείνας τη Δευτέρα, διαμαρτυρόμενοι τόσο για τις συνθήκες κράτησης, κυρίως όμως, γιατί κρατούνται στο Κέντρο για χρονικό διάστημα που έχει ξεπεράσει τους 18 μήνες και δεν ξέρουν ακόμα για πόσο χρόνο θα βρίσκονται εκεί. Από την Τρίτη σταδιακά άρχισαν να δέχονται φαγητό και τα τελευταία περίπου 200 άτομα έληξαν την απεργία σήμερα το πρωί.

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τους βουλευτές Κώστα Ζαχαριά και Βασιλική Κατριβάνου, συνοδευόμενοι από νομικούς του τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, επισκέφθηκαν το Κέντρο Φιλοξενίας Παράνομων Μεταναστών στην Κόρινθο και σε δηλώσεις τους, σημείωσαν ότι πολλοί από τους μετανάστες που είναι στο Κέντρο βρίσκονται σε απόγνωση και απελπισία, διότι πέραν των άλλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τους απασχολεί ότι κρατούνται επ’ αόριστον.

Η κ. Κατριβάνου υπογράμμισε ότι είναι αντισυνταγματικό να κρατούνται επ’ αόριστον οι αλλοδαποί και πρόσθεσε ότι οι συνθήκες στο Κέντρο είναι κατά πολύ καλύτερες σε σχέση με την πρώτη φορά που το είχε επισκεφθεί. Ανέφερε ότι ανανεώνονται οι θάλαμοι και πραγματοποιούνται εργασίες στο Κέντρο, γεγονός που μαρτυρά ότι η λειτουργία του δεν θα είναι προσωρινή, αλλά μόνιμη και κάλεσε τους πολίτες της Κορινθίας να αντιδράσουν.

Ο κ. Ζαχαριάς υπογράμμισε ότι εκτός από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παράνομοι μετανάστες που κρατούνται, η λειτουργία του Κέντρου έχει αφυδατώσει τις αστυνομικές υπηρεσίες της Πελοποννήσου, γιατί καθημερινά αστυνομικοί από όλη την Πελοπόννησο μετακινούνται στην Κόρινθο για τις ανάγκες φύλαξης του Κέντρου.