Τρεις λαθρομετανάστες εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αλλοδαπών σε καρότσα φορτηγού που μετέφερε ενδύματα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν, στην Εγνατία οδό. Ο οδηγός του οχήματος συνελήφθη και οδηγήθηκε για την απαγγελία κατηγοριών στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση και εντοπισμό των υπόλοιπων μελών του κυκλώματος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε ιδιωτικής χρήσης φορτηγό όχημα, με οδηγό 41χρονο, που ρυμουλκούσε επικαθήμενη καρότσα. Κατά την αποσφράγισή της διαπιστώθηκε ότι στο εσωτερικό της αποκρύπτονταν, ανάμεσα σε κιβώτια, τρεις μη νόμιμοι μετανάστες, ηλικίας 18, 28 και 30 ετών.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο συλληφθείς τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης εισήλθε από την Τουρκία στην Ελλάδα, μεταφέροντας με το προαναφερόμενο φορτηγό ενδύματα με τελικό προορισμό την Ισπανία.

Τους λαθρομετανάστες επιβίβασε στο φορτηγό του, στον χώρο στάθμευσης της Νυμφόπετρας Εγνατίας Οδού, με σκοπό την μεταφορά τους στην Ιταλία. Στο σημείο επιβίβασης οδηγήθηκαν από άλλα δύο μέλη του κυκλώματος.

Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 3.045 ευρώ, ενώ κατά την άφιξη τους στην Ιταλία οι λαθρομετανάστες, σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν οι ίδιοι, θα του κατέβαλλαν 500 ευρώ έκαστος