«Πλοκάμια» στην Κρήτη για το μεγάλο κύκλωμα διακίνησης παράνομων μεταναστών, που εξάρθρωσαν οι ελληνικές Αρχές, αναζητά η τοπική ΕΛΑΣ. Πρόκειται για κύκλωμα δουλεμπόρων που έκανε εμπόριο «ελπίδας» μεταφέροντας μετανάστες από την Τουρκία στην Ελλάδα και στη συνέχεια στην Ιταλία και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Οι συλλήψεις σε πρώτη φάση έχουν επίκεντρο την Αττική και τη Ρόδο, ωστόσο ανώτατοι αξιωματούχοι της Αστυνομίας εκτιμούν ότι το κύκλωμα είχε παρακλάδια και σε άλλα νησιά. Η Κρήτη, που παραδοσιακά βρίσκεται στις «προτιμήσεις» μεταναστών για την είσοδό τους στη χώρα, είναι στο μικροσκόπιο της έρευνας καθώς είναι βέβαιο ότι η εγκληματική οργάνωση που είχε στηθεί, δεν περιορίζεται μονάχα στα 14 άτομα που έχουν έως τώρα συλληφθεί.

Τα δύο σκάφη που κατασχέθηκαν εντοπίστηκαν στο Αίγιο. Από τις διωκτικές Αρχές γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό άλλων τουλάχιστον τριών σκαφών που χρησιμοποιούσε η οργάνωση για την μεταφορά μεταναστών.

Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για να διαλευκανθεί όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητας της οργάνωσης, να διακριβωθεί η τυχόν σύνδεση με άλλες εγκληματικές ενέργειες και να εξακριβωθούν όλα τα επιμέρους στοιχεία της δράσης της (ξέπλυμα μαύρου χρήματος κ.λπ.), τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Πηγή: prismanews.gr