Το κέντρο κράτησης λαθρομεταναστών στην Αμυγδαλέζα επισκέφθηκε την Κυριακή αντιπροσωπεία των ειδικών φρουρών της ΕΛ.ΑΣ. μαζί με τον πρόεδρο του σωματείου τους, Βασίλη Ντούμα.

Η αντιπροσωπεία συζήτησε με τους αστυνομικούς που βρίσκονταν εκεί για τις συνθήκες εργασίας και στη συνέχεια έγινε ξενάγηση στους ειδικά διαμορφωμένους – για φιλοξενία των παράνομων λαθρομεταναστών- χώρους της Αμυγδαλέζας.

Το σωματείο των ειδικών φρουρών που επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις ανέφερε ότι παρά τη διαφήμιση που επικράτησε για το πρώτο κέντρο, «σήμερα κανείς πλέον δεν ασχολείται με τις συνθήκες παραμονής των υπηρετούντων εκεί συναδέλφων, περιοριζόμενοι μόνο στις συνθήκες των κρατουμένων».

Οι ειδικοί φρουροί επισημαίνουν μάλιστα ότι «Φτάσαμε ακόμη στο σημείο οι κρατούμενοι παράνομοι μετανάστες να λοιδορούν τους εκεί εργαζόμενους υπηρετούντες στην Ελληνική Αστυνομία.

Κανενός είδους υποδομή, τρώγλες και πλαστικές καρέκλες για την εκτέλεση της Υπηρεσίας, εκτεθειμένοι σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Σκοπιές διάτρητες στη νεροποντή και επικίνδυνες για ηλεκτρική διαρροή. Λάσπη και σκόνη ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, αλλά ο μπερές και το πηλήκιο στη θέση τους διότι οι ποινές και τα πρόστιμα είναι σε ημερήσια διάταξη».

Μετά την ενημέρωση της αντιπροσωπείας από τους συναδέλφους τους εκεί ειδικούς φρουρούς, τα στοιχεία για το πώς εκτελούν Υπηρεσία, θα παρουσιαστούν, όπως αναφέρεται, στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. για να διεκδικήσουν την αποκατάσταση των ανθρώπινων συνθηκών εργασίας.

Προειδοποιούν δε ότι αν δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματά τους, είναι έτοιμοι ακόμη και να αποκλείσουν την είσοδο των εργαζομένων εκεί.