Δεκαεννέα παράνομοι μετανάστες συνελήφθησαν τις τελευταίες ημέρες στο λιμάνι της Πάτρας και το πολιτικό αεροδρόμιο του Αράξου, οι οποίοι επιχείρησαν να ταξιδέψουν παράνομα προς άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι αλλοδαποί προσπάθησαν να φύγουν με πλοία και αεροπλάνα, είτε κρυμμένοι σε φορτηγά είτε χρησιμοποιώντας πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Σύμφωνα με αξιωματικούς της Αστυνομίας, εκτιμάται ότι τα κυκλώματα παράνομης διακίνησης μεταναστών επιχειρούν να προωθήσουν αλλοδαπούς στο εξωτερικό αυτήν την χρονική περίοδο, θεωρώντας ότι λόγω της αυξημένης κίνησης πιθανό να καταφέρουν οι μετανάστες να περάσουν από τους ελέγχους, χωρίς να εντοπιστούν.

Ειδικότερα, όσον αφορά στις τελευταίες συλλήψεις, στην πρώτη περίπτωση άνδρες του κλιμακίου ειδικών αποστολών του Λιμενικού, έπειτα από έλεγχο που έκαναν σε φορτηγό στην πύλη του λιμανιού της Πάτρας, βρήκαν πρόχειρα κρυμμένους μέσα στο φορτίο επτά αλλοδαπούς, οι οποίοι στη συνέχεια συνελήφθησαν.

Επίσης, αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών συνέλαβαν και πάλι στο λιμάνι της Πάτρας, ακόμη δέκα αλλοδαπούς, οι οποίοι προσπάθησαν να ταξιδέψουν με πλοία προς την Ιταλία, επιδεικνύοντας κατά τη διάρκεια του ελέγχου των διαβατηρίων, πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Σε μία άλλη περίπτωση αστυνομικοί συνέλαβαν στο πολιτικό αεροδρόμιο του Αράξου δύο υπηκόους Πακιστάν, ηλικίας 32 και 30 ετών, εναντίον των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία. Ειδικότερα, οι δύο αλλοδαποί επιχείρησαν να ταξιδέψουν αεροπορικώς από τον Άραξο με προορισμό την πόλη Μπέργκαμο της Ιταλίας, χρησιμοποιώντας πλαστά διαβατήρια πακιστανικών αρχών.